Csongrád és környéke

2013.06.17. 21:37

Tibor sztár a szakmájában

Csongrád - Gimnazista koromban szerettem motorokat felújítani, saját kezemmel készíteni valamit, ami szép és működik. A választott szakot Szegeden, a móravárosi iskolában tanulhattam – mesélte Tari Tibor, aki szakmája sztárja lett nemrég.

Králik Emese

– A csongrádi Batsányi-gimnáziumban érettségiztem, utána úgy döntöttem, hogy nem megyek a felsőoktatásba, hanem szakmát tanulok. A későbbi mesterem, [namelink name="Kiss Sándor"] egyszer nálunk dolgozott. Láttam, hogy mit csinál, megtetszett, így ezt a pályát választottam – mesélte a 20 éves [namelink name="Tari Tibor"]. A csongrádi fiatalember gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő szakon első lett az országos Szakma Sztár versenyen, az érte járó díjat a napokban vehette át a Parlamentben. A versenyt hatodik éve rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azért, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét arra, amit a szlogenjükben is megfogalmaztak: „A jó szakma felér egy diplomával". A gyakorlatigényes mesterségeket szeretnék népszerűsíteni, és ezzel növelni a szakmatanulás vonzerejét. Hasonlóan gondolkodott két éve Tari Tibor is, a döntésében pedig szülei is támogatták.

Tibor - az elismerő oklevéllel és az aranyéremmel – 100 százalékos eredménnyel zárta az országos versenyt. Fotó: DM/DV

Tibor - az elismerő oklevéllel és az aranyéremmel – 100 százalékos eredménnyel zárta az országos versenyt. Fotó: DM/DV

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Gimnazista koromban szerettem motorokat felújítani, saját kezemmel készíteni valamit, ami szép és működik. A választott szakot Szegeden, a móravárosi iskolában tanulhattam, ahol a gyakorlati felkészítőm, [namelink name="Hoffman László"] hívta fel a figyelmemet az idei versenyre. Év elején írásban adtunk számot a tudásunkról, majd egy előválogatót követően hatan jutottunk be a Szakma Sztárra. Ott egy kétnapos megmérettetésen egyedül készítettem el a vizsgafeladatot, egy működő rendszert. Mind a hét modul 100 százalékosra sikerült, az iskolában azonnal felszabadultam – részletezte. A csongrádi fiatalember azt vallja: egy tanuló életében a kiváló mesterek a legfontosabbak, hiszen egy olyan szakmát, mint az övé, a gyakorlat során lehet elsajátítani. A szakértő irányítás mellett pedig az elhivatottság szükséges – tette hozzá. Szerinte úgy nem is lehet egy pályán maradni, hogy ne szeresse azt az ember. Most egyelőre rövid nyári szüneten piheni ki az iskola fáradalmait, utána azonban munkába áll Kiss Sándor mellett. Tervei között szerepel, hogy az elvárt ötéves gyakorlat után mestervizsgát tegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!