Csongrád és környéke

2007.05.17. 16:19

Tiszai sétányt terveznek Csongrádon

Sétány építését tervezik a felújítás alatt álló csongrádi Tisza-gáton. A térkövezett gyalogút – amelyet éjszaka kivilágítanának – közvetlenül a kerékpárút mellett kapna helyet. Padokat és újabb lépcsőfeljárókat is terveznek, azt azonban még nem tudni, mindezeket miből fedeznék.

Bíró Dániel

A városközpont rehabilitációs programjának keretében sétány építését tervezik a felújítás alatt álló csongrádi Tisza-gáton. Az elképzelések szerint egy térkövezett gyalogút futna a már elkészült aszfaltcsíkkal párhuzamosan, illetve a gátkoronán a közvilágítást is kiépítenék. A kandeláberek elhelyezése még szakmai vihart is kavart a városképet féltők körében, de arról kevés szó esett, hogy padok is elkelnének a sétányon. A már elkészült tervdokumentációban nem szerepelnek az ülőalkalmatosságok. Érdeklődésünkre Ördögh József, a vízügy csongrádi szakaszmérnökségének vezetője elmondta: a horgászok is jelezték a padok szükségességét, annak pedig nem látja akadályát, hogy a lejáróknál elhelyezzenek néhányat. Arra viszont egyelőre nincs válasz, hogy mindezt miből fedeznék.

Mint ahogy az sem tisztázott, hogy milyen pénzből lehetne megsokszorozni a gátra felvezető lépcsők számát, tudniillik a két és fél kilométer hosszú városi töltésszakaszra csak a két végpontján, a Körös-toroknál és a révnél lehet kényelmesen felmenni, illetve a belvárosnál van két lépcső, ami az idősebbek számára használható. Murányi László képviselő szerint a közbülső szakaszon is elférne néhány lépcső, mint ahogy voltak is ilyenek a 2000-es árvíz előtt. A vízügy jelezte, nem zárkózik el a lépcsőépítéstől, de – ahogyan az önkormányzatnál sincs erre felhasználható keret – pénzt nem tud erre adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!