Csongrád és környéke

2019.07.26. 22:23

Új, elgondolkodtató köztéri alkotással gyarapodott Csongrád

Az alkotótelepet szervező Aranyi Sándor arra is utalt, hogy ez a gesztus jó példa a helyi vállalkozóknak. Az ő támogatásukkal akár egy új árvízi harang is készülhetne a korábban ellopott helyett jövőre, a tiszai ciánkatasztrófa húsz éves évfordulójára.

M.A.

A szobor leleplezése előtt Cseri Gábor elmondta, reméli, hogy a szobor akár egy új találkozási pont is lehet a városban. Az alpolgármester beszédében utalt a bökényi városrész „Kapcsolatok" című szobrára is, ami a köznyelvben „Bélcsavarodásként" él – így elképzelhetőnek tartja, hogy a „Felhőjárót" is átkeresztelik a csongrádiak.


A leleplezés előtt Wehner Tibor mutatta be az alkotást és annak hátterét. A művészettörténész egy elvontsága ellenére sokatmondó kompozícióként jellemezte Sejben Lajos krómacél szobrát.

Új, elgondolkodtató köztéri alkotással gyarapodott Csongrád. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA

– Az egyszerre misztikus és játékos test körüljárásra, 360 fokos befogadásra késztet. Az absztrakt alkotással a város is gazdagodott – emelte ki a művészettörténész.


A szobrot a mecénás, Bodor Tamás és Wehner Tibor leplezték le, így a művésztelep alkotói és a vendégek is megpillanthatták a kockakövekkel borított kis dombon három lábbal álló alkotást. A krómacél test minden bizonnyal gondolkodásra és képzelettársításra sarkallja a nézőit.


KÉPALÁ: Csongrád – Elgondolkodtató szoborral gazdagodott a város. A „Felhőjáró" akár úgy találkozási pont is lehet. Fotó: Majzik Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!