Véget érhet a csongrádi sporttelepért folytatott vita

Áprilistól egyesületi kézbe kerülhet a csongrádi sporttelep üzemeltetése, ha az önkormányzat ebben a hónapban szerződést köt a Csongrádi Tiszapart SE-vel. A kezdeményező sportklub vállalta, hogy továbbfoglalkoztatja a pályagondnokokat, és az eddiginél magasabb színvonalon karbantartja a területet a város 6,5 millió forintos támogatásából.
Fotó: Tésik Attila

Több közéleti csörte és a létesítményt használó sportegyesületek februári megállapodása után úgy tűnik, az érintetteknek sikerül zöldágra vergődni a csongrádi sporttelep üzemeltetéséről folytatott vitában. Mint arról korábban beszámoltunk, a helyi futballklub nehezményezte, hogy nem vették számításba a terület működtetésére kiírt pályázatnál, a labdarúgók pedig nyílt levélben panaszolták, hogy a város hat és fél milliós támogatásáért nem biztosít megfelelő körülményeket az üzemeltetésre felkért helyi víz- és kommunális kft.

Az önkormányzat az állagmegóvás mellett előzetesen feltételül szabta, hogy a pályagondnokokat változatlan bérrel és azonos munkajogi feltételekkel tovább kell foglalkoztatnia az egyesületnek, díjtalan használatot kell biztosítania a város iskoláinak, továbbá a lakosság is igénybe veheti a sporttelepet. Természetesen a Csongrádi Tiszapart SE mindezt vállalta, s bár konkrét garanciákat nem tudott felmutatni a városvezetés felé, a képviselő-testület végül áldását adta a megbízásra, és a szerződés részleteinek kidolgozására.

– Ha a munkabéreket és a rezsit kivonjuk az önkormányzat éves támogatásából, csupán másfél millió forintunk marad a benzin- és egyéb anyagköltségek fedezésére, de mi ennek ellenére a pályát a régi fényében szeretnénk látni, és ezért mindent megteszünk – fogalmazott lapunknak Kiss István. A klubelnök hozzátette, nem a szolgáltató céggel volt bajuk korábban, csupán a maguk irányítása alatt szeretnék tudni a karbantartást. Nehézséget csupán az okoz, hogy mindössze egy, városi tulajdonban lévő fűnyírót örökölnek a korábbi üzemeltetőtől, amely a saját öntözőberendezését és kisgépeit használta a területen. Az egyesület támogatói segítséggel szeretné megoldani a helyzetet, amelynek eredményeként hengerelhetővé válna a focipálya, lefestenék az évtizede pusztuló lelátókat, és az öltözők is új köntöst kapnának a jövőben.