Csongrád és környéke

2013.10.15. 18:50

Visszalép a jelöltségtől a DK-s háziorvos

Szentes, Csongrád – Visszalép a jelöltségtől Csehpál Etelka, a Demokratikus Koalíció szentesi és csongrádi központú választókerületének jelöltje. Nem félelemből, hanem azért teszi ezt a 66 éves háziorvos, mert szeretne még néhány évet élni, és úgy véli, soha nem látott mocskos kampány lesz, ami nagy stresszel jár.

Munkatársunktól

A [namelink name="Gyurcsány Ferenc"] vezette Demokratikus Koalíció (DK) október 12-i, szombati kongresszusán nyilvánosságra hozta, kiket indít jövőre a parlamenti választáson. Az ellenzéki párt mind a 106 választókerületben állított országgyűlési képviselő-jelöltet. A Csongrád megyei 1-es, szegedi körzetben [namelink name="Binszki József"] 50 éves szegedi ügyvédet, a 2-es, szegedi választókerületben a 42 éves Csóti Zsombort – aki húsz évig a szegedi körzeti televízió gyártás- és produkciós vezetője volt, jelenleg egy pénzügyi cégnél dolgozik – indítja a Demokratikus Koalíció. A megyei 4-es, Hódmezővásárhelyt és Makót magában foglaló körzetben [namelink name="Buzás Anna"], az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának 22 éves hallgatója, [namelink name="Buzás Péter"] makói polgármester lánya a DK-s jelölt.

A megyei 3-as, szentesi és csongrádi központú választókerületben [namelink name="Csehpál Etelka"] 66 éves háziorvost indította volna a Demokratikus Koalíció. Azért a feltételes mód, mert Csehpál Etelka bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Jó, hogy hívott. Maguknak mondom el először, nem kívánok indulni a Demokratikus Koalíció színeiben a jövő évi parlamenti választáson. Erről hamarosan tájékoztatom Varjú Lászlót, a DK pártigazgatóját is – mondta lapunknak Csehpál Etelka. Elmondta, október 9-én kérte fel őt országgyűlési képviselő-jelöltnek a Demokratikus Koalíció csongrádi alapszervezetének vezetője. – Igent mondtam, mert nagy megtiszteltetésnek éreztem a felkérést. Az eltelt egy hét alatt azonban sokat gondolkodtam. Nem félelemből mondom le a jelöltséget. Rájöttem, öreg vagyok, időm nagy részét leköti a munkám és a családom, amelynek nagy szüksége van rám – magyarázta a Csehpál Etelka, aki hosszú évtizedekig dolgozott háziorvosként Csanyteleken, Tömörkényen és Csongrád-Bokroson. A Szegeden élő orvos jelenleg Földeákon praktizál.

– Baloldali vagyok, egyetértek a DK céljaival. Úgy vélem, eddig soha nem látott mocskos kampány lesz, ami nagy stresszel jár majd. Én pedig szeretnék még pár évet élni, nem akarok infarktust kapni – mondta a háziorvos, aki akkor vált országosan ismertté, amikor pár hónapja meghalt egy 54 éves rokkantnyugdíjas betege, aki szerinte élhetett volna. A doktornő a kormányt okolta a betege haláláért. Úgy vélte a férfi, akitől minden ellátást elvett a Fidesz–KDNP, úgy halt meg, ahogy talán a középkorban sem haltak meg. Elmondása szerint ezután volt, aki azt írta neki a Facebookon, reméli, követi a betegét a halálba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!