Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

11 millió a sportra

Csongrád - 24 sportegyesület és 36 civilszervezet pályázott idén támogatásért. A keretösszeg csökkent, az elosztásnak vesztesei és nyertesei is akadnak.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Elosztották a civil, illetve a sportéletre szánt idei összegeket Csongrádon. Utóbbi célra a tavalyinál 2 millióval kevesebbet, 11 millió forintot költhetnek. Ennek jelentős részéből az egyesületek gazdálkodnak, a városi szabadidősport-rendezvényekre 1 milliót szántak, sportorvosi ellátásra 200 ezer forintot tartottak fenn. A város 24 klubja szeretett volna részesülni a pénzből, a korábbi évekhez hasonlóan magasabb összeget reméltek, mint amennyit a szétosztható összeg nagysága miatt végül megítélt számukra a képviselő-testület. A támogatás odaítélésekor azt is figyelembe vették, hogy egy-egy klub milyen eredményeket ért el tavaly, és van-e náluk lehetőség a gyermekek rendszeres sportolására. A véleményező bizottság hat csapatnak nem javasolt támogatást. Általában a megnyirbált tavalyi keretösszeggel arányosan csökkent az egyesületeknek javasolt pénz nagysága, kivételek azért vannak. A Szilver TSE például tavaly 300 ezret, idén ennek csak a negyedét kapta, a Kis-Tisza Vízi-Sport Közhasznú Egyesület pedig a tavalyi 100 ezer két és félszeresét.

A 36 pályázó civilszervezetnek 2,1 millión kell ebben az évben osztoznia, előnyt élveztek azok, amelyek a bírálóbizottság megítélése szerint színesítik a város kulturális, szabadidős életét. A népszerű, telt házas darabokat játszó Csongrádi Színtársulatnak feltehetőleg ezért javasoltak a múlt évinél nagyságrendekkel többet, 315 ezer forintot, a jelentős taglétszámú, sok embert megmozgató rendezvényeket szervező Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete pedig a 2012-es keretnek több mint a dupláját, 200 ezret.

Olvasóink írták

 • 4. natessek 2013. június 24. 08:04
  „keletaru 2013.06.23. 20:23
  Az a gáz, hogy mi itt egymás között "bohóckodunk" a hozzászólásainkkal, a helyi politikai és alkoholmaffia meg röhög (és uniós pályázati eurókat prüszköl) a markába... Szívem szerint írnék még ide valamit, de az vagy moderálás alá esik, vagy úgyis "kisrákosisodik"...”
 • 3. keletaru 2013. június 23. 20:23
  „natessek :-( Eggggggggy kicsit irritáló a foci viszi egy harmadát e támogatásnak ! Mint látszik csak engem zavar .... Nem is tudom kerestem a netten mennyire "erős" a csongrádi foci ? Szerintem más szakosztályok jóval csillogóban teljesítenek Csongrádon . Sosem értettem miért a foci kap itt ekkora támogatást , máshol már ilyen eredményes futballra nem jut ( vagy legalább is ennyi ) . Úgy látszik itt erős a BIZOTTSÁGI lobbija ! DE azért szerintem ez ERŐS "anyagi" különbség a többiekkel szemben ( ARÁNYTALAN ) ! Sajnálom más EREDMÉNYES szakosztályok nehéz sorsát ! Szerintem nem jól "ki"- osztott támogatás miatt ! Érdekesnek találom ezt a NAGY csendet is a fórumon ez ügyben , úgy látszik csak suttogni mernek egyesek ..... ?! Nem hiszem csak nekem szálka ez a NAGY különbség ?! Üdv Lévai Attila”
 • 2. natessek 2013. június 20. 21:36
  „Ha Aprajafalván két személy nem az alpolgármesteri fizetéséből (értsd: az adófizetőktől legombol pénzből) élne, 11 millió helyett rögtön 22 millió forint jutna sportra. Tudom, demagógia, hiszen rengeteg, és még annál is több hasznot termel Aprajafalvának mind a kettő. <moderálva>”
 • 1. keletaru 2013. június 20. 19:41
  „Egy dolgot nem értek , hogy lehet a sport pályán "sört "venni ? Mikor az iskola pár méterre van tőle ? Tán csak nem a helyi rendeleten kívül esik ? Üdv Lévai Attila”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tibor sztár a szakmájában

Gimnazista koromban szerettem motorokat felújítani, saját kezemmel készíteni valamit, ami szép és működik Tovább olvasom