Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

150 ház van veszélyben

Csanytelek - A folyamatosan dolgozó szivattyúknak köszönhetően Csanyteleken jelenleg stagnál a 150 lakóingatlant veszélyeztető belvíz szintje. Eddig nyolc ház vált életveszélyessé.
A belvíz elleni védekezés első napja óta járja a veszélyeztetett részeket Forgó Henrik csanyteleki polgármester, aki folyamatosan fényképekkel és videofelvételekkel dokumentálja a védekezési munkákat.

– Közel ezer fényképet készítettem december óta. Jól jön majd a vis maior támogatás igénylésekor – mondta a polgármester, aki laptopján tárolja ezeket a dokumentumokat. Úgy tudja a vízügyes szakemberektől, hogy a mostani belvíz 25 centiméterrel magasabb, mint az utóbbi száz év eddigi legmagasabb szintje volt. Utóbbit egyébként 1942-ben mérték.

A belvíz miatt eddig 8 lakóingatlanból kellett kiköltözni. Fotó: Schmidt Andrea
A belvíz miatt eddig 8 lakóingatlanból kellett kiköltözni.
Fotó: Schmidt Andrea

A községben most 150 lakóingatlant veszélyeztet elöntéssel, rongálással a víz. Eddig összesen nyolc vált életveszélyessé a falak kidőlése, megrepedése miatt. Ezek közül négyben nem laktak, két családot a községháza melletti egykori óvodaépületben helyeztek el, a többiek lakókonténerben kaptak szállást. Egy Pókföld utcai háztulajdonos pedig udvari melléképületébe költözött. A községben a munkába állított, nagy teljesítményű szivattyúknak köszönhetően a belvíz szintje jelenleg stagnál.

Olvasóink írták

  • 1. Okostojás 2011. január 18. 18:11
    „Mien rossz lehet belegondolni abba, hogyha az én házam lenne ilyen állapotban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó hajtott a vonat elé - megúszta a sofőr

Egy személygépkocsi hajtott a vonat elé a 451-es úton, a Csongrád és Szentes közötti vasúti… Tovább olvasom