Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

50 milliós bokrosi bírság

48 millió forintos versenyfelügyeleti bírsággal sújtotta a Masterfoods Magyarország Értékesítő Bt.-t a Gazdasági Versenyhivatal. A határozat szerint az egyik szárazeledel reklámja megtéveszti a fogyasztókat. A Masterfoods bokrosi gyárától azt az információt kaptuk, már lecserélték a vitatott csomagolást, és az eledel tévéreklámja sem látható ezután.
A versenytanács szerint a Masterfoods Chappi nevű kutya szárazeledel reklámja, illetve a termék csomagolásán található feliratok arról tájékoztatták a fogyasztókat, hogy a termék bőségesen tartalmaz húst. Ám a termék valóságos hústartalma „nem tekinthető jelentős mértékűnek". A termékek csupán négy százalék húst tartalmaznak, a marhahúsos változat pedig marhavér felhasználásával készült – áll a GVH közleményében.

A versenytanács szerint alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, hogy a Chappi kutya szárazeledelek csomagolásán 2004 májusától, valamint a termék 2006. január 29. és március 25. között sugárzott tv-reklámjaiban a „Kiadós étkezés húsimádóknak minden napra!", valamint a „húsos lakoma", illetve a „húsos lakoma marhahússal" szöveg is szerepelt. A Masterfoods Magyarország Gyártó Kft. bokrosi gyárának külkapcsolatokért felelős igazgatója, Mayer Zsolt arról tájékoztatta lapunkat, hogy tudnak a versenyhivatal elmarasztaló határozatáról. Ezek után a társaság közleményben tudatta, hogy „a Masterfoods teljes mértékben együttműködött a hatósággal, és megegyezett a csomagolás cseréjében". A vitatott tévéreklám pedig ezután nem látható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre ígérték a csongrádi otthon átadását

Csak jövő év elejére készül el Csongrádon a fogyatékosok új otthona. A kisréti épületegyüttes… Tovább olvasom