Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

772 kulturális program ovisnak, tanulónak

Csongrád, Csanytelek - 10–12 ezer tanórányi lehetőséget biztosít csongrádi és csanyteleki gyerekek számára a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ által szeptemberben indított Délibáb programsorozat.
Horváth Varga Margit igazgató lapunk érdeklődésére elmondta: olyan hiánypótló, Csongrád megyében egyedülálló kezdeményezésről van szó, amelyben több ezer iskolás és óvodás vehet részt ingyenesen. Összesen 48-féle tevékenységet, jövő őszig 772 eseményt ajánl az intézmény a gyerekeknek. A program – amelynek megvalósítására 37 millió forintos támogatást nyert a könyvtár – lényege, hogy oktatási és nevelési intézményekkel együttműködve olyan szabadidős foglalkozásokat szervezzenek a 14 év alatti korosztálynak, amelyben szerepet kap a tehetséggondozás, a kulturális és környezetvédelmi értékek megőrzése, valamint egymás elfogadása is.

Utóbbit segítheti elő az osztályteremszínház, amikor színészek segítségével mára általánossá vált problémás helyzeteket – például iskolai erőszak, megfélemlítés – beszélnek ki és játszanak el a gyerekek. Fuvola, hegedű és trombita hangszerekre mesterkurzust szerveznek, nyáron pedig zenei táborba várják az iskolásokat. A Széchenyi-iskola növényházában például háztartástanszakkör indul, ahol a növénytermesztés alapjait sajátíthatják el a jelentkezők. Egyebek mellett még kézműves-, helytörténeti, matematika- és szorobánszakkör is szerepel a kínálatban. Drámapedagógiai foglalkozások is bekerültek a programsorozatba, amely jövő nyáron környezetvédelmi, dráma- és mesetáborral zárul. A programokról eseménynaptárt készítettek, amely elérhető a könyvtár honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felgyői vágóhíd 16 embernek ad munkát

Felgyő - Felgyő egyetlen vágóhídja és húsüzeme jelenleg 16 embernek ad munkát. Tovább olvasom