Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

82 település társult

Csongrád - Egy évtizede konzorciumot alakítottak a szilárd hulladék kezelésére, három éve pedig létrejött a Dél-Alföld egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Rendszer.

Szerdán a résztvevő 82 település vezetői Csongrádon megalakították a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást.

– Erre azért volt szükség, hogy indulhassunk egy, az Európai Unió által támogatott pályázaton – részletezte Kőrösi Tibor csongrádi polgármester.

– A már jelenleg is működő felgyői, kiskunhalasi és vaskúti lerakókat tovább fejlesztjük, és fokozatosan bevezetjük a házi szelektívhulladék-gyűjtést. A cél az, hogy az évtized közepére az összes hulladéknak legalább a 22 százaléka szelektíven gyűjtött legyen, és a válogatottnak a lehető legnagyobb részét újrahasznosítsuk. Minimálisra szeretnénk csökkenteni azt a mennyiséget, amelyet már valóban semmire sem lehet használni. A társulásban Csongrád mint gesztor továbbra is vállalja a vezető szerepet – emelte ki a polgármester.

Kőrösi Tibor hozzátette: a környezetvédelmi hatásokon túl az sem elhanyagolható, hogy a pályázat megvalósulása révén a településeken munkahelyeket teremthetnek. A projekt mintegy 310 ezer embert érint, a teljes költség több mint 2,7 milliárd forint lesz.

Olvasóink írták

 • 4. tromi 2011. augusztus 29. 10:20
  „sycuh: ..nem alaptalan... nézz utána. Sajnos a ki dolgozni jár, kénytelen reggel kirakni a szelektívet.
  A háztartási hulladékkal pedig az a gond, hogy az emberek nem válogatnak, pedig már van házhoz menő szelektív gyűjtés is. Szerintem büntetni kellene azt, aki palackkal nyomja tele a kukáját...”
 • 3. sycuh 2011. augusztus 27. 09:47
  „elavultnak semmiképpen nem nevezném a technológiát..mivel nincs jobb, nincs több pénz jobbra ezért van ez....
  a napokig kintlévő szelektív hulladékról csak annyit, hogy a cég által kiadott tájékoztatóban le van írva feketén-fehéren, hogy minden második héten van gyűjtés....szállítás reggel 7-től...aki nem tud olvasni vagy nem akar,na annál van kint napokig a hulladék a ház előtt...nem értem hogy mit hord szét a vad, meg milyen vad???ha lenne ilyesmi már találkoztam volna vele, de nem történt ilyen....így ez is csak egy alaptalan panasz..a vadakról meg a sintérnek kellene szólni, már ha van egyáltalán...vad...meg sintér......az igaz, hogy drága a szemétdíj...meg érthetetlen, hogy a vezetőség miért határoz egységes min. 110 l -es edényzetet/kukát/....de igazság szerint ez egy jól működő dolog, mert nincs tele az utca szeméttel, illetve a kukánkat is rendszeresen ürítik...”
 • 2. keletaru 2011. augusztus 26. 21:11
  „tromi :-( Van viszont társadalmi megbizatású alpolgármester ........már ez sem jóóóóóóó . Üdv Kuci”
 • 1. tromi 2011. augusztus 26. 10:33
  „elavult, iszonyatosan drága technológiával, amire rámegy a vállalkozó haszna, és a lakosság elképesztő összeget fizet a szemét kezelésért+ÁFA. Persze bizonyos rétegnek ezt sem kell fizetni...
  A házhoz menő szelektív gyűjtés pedig kudarcba fulladt, a nyugati városrészben ki sem lehet rakni a szelektívet, mert a vadak széthordják, napokig tele az utca vele..
  A kulcs szó az egész cikkben pedig a "teremthet"_munkahelyet teremthet...akár még az is meg lehet, bármi megtörténhet. Ez olyan költői. Csak nem lehet megélni belőle, a padlás meg már ezekkel tele van.
  Csalódott, aki változást szeretett volna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nike szagolta ki a betörőt

Nike, azonosította azt a férfit, aki az elmúlt egy évben kétszer is betört ugyanahhoz az idős asszonyhoz. Tovább olvasom