Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

85 éves gimnázium

Két napig tart az ünnepség Csongrádon: a város 85 éves gimnáziuma emlékezik múltjára november 10-én és 11-én.
Két napig tart az ünnepség Csongrádon: a város 85 éves gimnáziuma emlékezik múltjára november 10-én és 11-én. Mai tanulók és öregdiákok, egykori tanárok és maiak találkoznak a megújulásra kész alma materben.

Nem kerek az évforduló, mégis nagy ünnepséget terveznek Csongrádon. Fábián György, a Batsányi János Gimnázium igazgatója azt mondja, most érdemes számot vetni azzal, hogy honnan indult, hová jutott az intézmény, milyen jövő előtt áll. A gimnázium hagyományait tisztelve szokássá vált, hogy ötévenként megemlékeznek az iskola történetéről. Szeretnék a mai diákoknak is megmutatni: nagy múltú iskolába járnak, és ez a múlt is kötelezi őket a jó teljesítményre.

November 11-én délelőtt 10-kor kezdődik az iskolai emlékünnepség, ahol nemcsak beszédek hangzanak el, de iskolatörténeti kiállítás is nyílik, mely ezután állandóan látható lesz. Az iskolai könyvtár fölveszi József Attila egyetemi társának, a gimnázium neves tanárának, dr. Fehér Edének a nevét. A temetőben megkoszorúzzák az egykori tanárok, diákok, dolgozók sírjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a csongrádi fúvószenekar vezetőjét

A közművelődésben végzett munkájáért tüntette ki nemrég a csongrádi önkormányzat Kováts Attilát… Tovább olvasom