Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

90 millióból újul meg a csongrádi bölcsőde

Csongrád - 80 millió forintot nyert bölcsőde felújítására a csongrádi önkormányzat. A beruházással nő a férőhelyek száma, így az összes apróságot el tudják helyezni a városban.
Várhatóan jövő tavasszal kezdődik meg a Templom utcai bölcsőde felújítása Csongrádon. Az önkormányzat 80,5 milliós támogatást nyert a beruházáshoz, amit közel 8 milliós önrésszel kell kipótolnia. A Tisza-parti városban két bölcsőde üzemel, a kettő eddig összesen 65 férőhellyel rendelkezett, de ez évek óta kevésnek bizonyul. A mostani fejlesztés révén tízzel növekedhet a Templom utcai tagintézmény kapacitása, így 2010-től az összes jelentkezőt el tudják majd helyezni Csongrádon. A közel 90 milliós modernizációs programban szerepel a konyha, a mosoda, a vizesblokkok és az elektromos rendszer felújítása, valamint a fűtőtestek cseréje. A nyílászárókat is kicserélik, a falakat hőszigetelik, új tetőszerkezetet kap az épület, illetve valamennyi pavilonnál rámpákat szerelnek föl, és akadálymentesítik a bejáratot meg a mosdókat is.

Jövőre tízzel nő a férőhelyek száma a Templom utcai bölcsődében. Fotó: Tésik Attila
Jövőre tízzel nő a férőhelyek száma a Templom utcai bölcsődében.
Fotó: Tésik Attila

Olvasóink írták

 • 4. triniti 2009. május 27. 11:10
  „Amennyi munkahely van ebben a városban, szerintem nem biztos hogy a gyerkekeben kell gondolkodni. Aki tudna nem mer vállalni, aki meg vállal az úgyis segélyen él, nem viszi sem bölcsibe, sem oviba, sem iskolába a gyerekét, mert nincs rákényszerítve. Magától meg nem csinálja...
  De azért jó hallani, hogy legalább az állam építkezik, mert ebben a városban szinte senki nem mer letenni egy fillért sem beruházásként, pedig már az egyforintost is beszüntették, 5 a legkisebb...
  De megértem.”
 • 3. spagetti 2009. május 27. 09:23
  „Nagyon jó hogy nyert pénzböl újítanak, de ennyiböl sokkal korszerűbet lehetne építeni!!! bíztos valakinek ez is jó üzlet!”
 • 2. keletaru 2009. május 26. 20:24
  „Senkinek nem tetszik ,vagy mi ?! Remélem minden felújítást csongrádi válalkozóval végeztettnek . Nem pedig drága pályázosdi játékot folytatják , lásd játszó terek ! Reméljük lesz még, aki ez igényeket ,szolgáltatást igénybe veszi ! Nem lesz oly nagymértékű az elvándorlás ! Számomra hihetettlen ez a közöny ami az itt kommetelők közt van . Mikor akarnak már tenni saját érdekükben valamit , nem látják mi helyzet a "listásokkal" ? De reklamálni más hátamögött azt tud mindenki,panaszkodni ! Mikor kellene meg otthon marad ! Bizom benne lessz még hitelfedezete a település részéről e-beruházásra ! Mégha a jutalmak el is maradnak miatta ! Üdv Kuci”
 • 1. Sziti 2009. május 26. 20:20
  „Nagyon jó!
  Fel kell újítani.
  Csakhogy ez nagyon sok anyukán nem segít.
  Az anyukák majd otthon maradhatnak gyes nélkül.
  Lesz ugyan tíz szerencsés akinek lesz munkája és el tudja helyezni csemetéjét a bölcsibe.
  Kíváncsi lennék mennyibe kerül az államnak egy bőlcsődei férőhely.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellökte a mozgássérült asszonyt

Csongrád - Robogójával felborított, majd magára hagyott egy mozgássérült csongrádi asszonyt egy… Tovább olvasom