Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A csongrádi Szentháromság téri parkot teszik rendbe a közösségi szolgálat diákjai

Két csongrádi középiskola diákjai szorgoskodnak majd a Szentháromság téri parkban. Ott dolgozhatják le a közösségi szolgálatuk egy részét. Úgy tapasztaltuk: szívesen vesznek részt a munkában.
Madáretetőket, odúkat készítenek majd a diákok, korlátot, padot festenek, mindezt azért, hogy őszre a lehető legnagyobb rendbe hozzák, illetve madárbaráttá tegyék a csongrádi Szentháromság téri parkot. Erről beszélt kedden a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke, Deák József. A Batsányi- és a Bársony-középiskola 40 diákja vesz részt a feladatban, ezzel egyúttal teljesíthetik az 50 órás közösségi szolgálat egy részét.
Deák József megmutatta a parkban, hogy pontosan hol mi lesz a feladat. Fotó: Králik Emese
Deák József megmutatta a parkban, hogy pontosan hol mi lesz a feladat. Fotó: Králik Emese
– Korábban is volt már ilyen lehetőség, akkor például a túraútvonalat tettük rendbe. Novemberig 20 órát dolgozhatnak le az iskolások. Lesznek nagyobb volumenű feladatok, illetve egyszerűbbek, mint például az, hogy kitesszük a fákhoz a fajta nevét, leírását – avatott be a tervekbe.

A közösségi szolgálat néhány éve kötelező, minden érettségire készülő középiskolásnak teljesíteni kell azt, sokféle feladat közül választhatnak. A csongrádi gimnáziumba járó Németh Orsolyának már csak három órája hiányzik, de azt mondja, a parkrendezésben addig segít majd, amíg vége nem lesz a feladatnak, nem gond számára, hogy ráhúz a kötelezőre. Az osztálytársa, Horváth Anna már letudta a szolgálat felét, szívesen csatlakozott a környezetvédők kezdeményezéséhez. A két lány biológia–kémia tagozatra jár, innen a motiváció, árulták el. Szerintük a közösségi szolgálat egy szorgalmas diáknak nem okoz gondot, simán meg lehet csinálni a négy év alatt az 50 órát. – Azok vannak vele bajban, akik inkább kerülnék a feladatokat – nevettek.
Ez a negyedik neve
A Szentháromság téri park 2,3 hektár, a legnagyobb Csongrád belterületén. Régen Piac tér, Tóoldal, Marx tér volt a neve. Ma közel 180 fa és 120 cserje van a parkban. Talán sok helybeli nem hallotta még, hogy a Fő utcai részét Hild sétánynak nevezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírnak a szemétgyűjtő férfival: a hatóságok is tehetetlenek, évek óta küzdenek Csanyteleken

Nem bírnak a szemétgyűjtő férfival: a hatóságok is tehetetlenek, évek óta küzdenek Csanyteleken
Elképesztő mennyiségű szemét áll halomban egy csanyteleki ingatlan udvarán. A tulajdonossal évek óta hadakoznak a szomszédok és az önkormányzat, eddig eredménytelenül. Tovább olvasom