Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A csongrádi szocialisták szerint nem, nem és nem

Csongrád - Fenn kell tartani a jelenlegi rendszert, a vizitdíj garantálja a számon kérhető egészségügyi szolgáltatást, a népszavazási igenek csak a rendelőknek, a kórházaknak és az intézményeknek ártanak - fogalmazott a csongrádi MSZP szerdai sajtótájékoztatóján Somogyi Árpád, a párt helyi szervezetének elnöke.
 A civilben háziorvosként dolgozó politikus érdeklődésünkre elmondta, nem puhatolózott csongrádi kollégáinál, hogy miként vélekednek a népszavazási kérdésről, de abban biztos, hogy ahogyan az övét, úgy a többiek zsebét is érinteni fogja, egyúttal gondot fog okozni a gyógyítóknak, ha a többség vizitdíjat elutasító döntést hoz. Hozzátette, helytállóak a sajtó azon információ, miszerint átlagosan havi 165 ezer forint bevétele származott egy háziorvosnak a befizetésekből. Ha ez – érvényes és eredményes referendum esetén 2009-től – megszűnik, teljes járandóságuk 30-40 százalékát veszíthetik el, a gyógyítók eszközbeszerzési és fejlesztési lehetőségeik beszűkülnek, és kevesebb pénz jut a munkatársak fizetésére is.

Bedő Tamás polgármester arra emlékeztetett, hogy Csongrádon tízmillió forinttal kellene megtoldani a rendelőintézet önkormányzati támogatását, ha az igenek nyernek, és ezt az összeget más feladatra vagy fejlesztésre szánt forrásból tudnák csak fedezni. Fábián György nyugalmazott gimnáziumigazgató a tandíjról szóló kérdés kapcsán kiemelte, épp a diákok hozzájárulása mozdíthatná ki a magyar felsőoktatást az állóvízből, fejleszthetnének az intézmények, a jó tanulók rendes ösztöndíjhoz, a rászorulók pedig szociális támogatáshoz juthatnak, így ők sem esnek el a továbbtanulás lehetőségétől.

Olvasóink írták

 • 12. Balos 2008. március 24. 11:00
  „Elvtársak! Előre a megkezdett lenini ösvényen? Majd az 1%-osok megmutatják nekik, hogy mi kell a jó egészségügyhöz! A szocik mindent bevesznek! Hát bevehetik..”
 • 11. koller andor 2008. március 10. 07:58
  „Mivel a város igent mondott, NEM kéne változtatni az öszödi politikán?
  Bár a Lengyel példát nézve , én nagyon reménykedem, hogy hamarosan elérik az 5%-t. Ezért bármi árat hajlandó vagyok megfizetni.”
 • 10. 34 éve járulékfizető 2008. március 06. 22:01
  „Angliában már a hetvenes években is úgy volt, hogy az orvos a páciensei egészségében volt érdekelt. Ha valaki beteg lett akkor csökkent az orvos bevétele, mert a betegbiztosítónak ez kiadást jelentett. A vizitdíj ennek a fordítottjára ösztönöz. Én igyekszem vigyázni az egészségemre, de örömmel venném, ha a biztosító segítene ebben. 34 év alatt sok járulékot befizettem. Nekem inkább visszatérítés járna hiszen kórházban még nem feküdtem egy napot sem. Esetleg évente egyszer úgy két hétre kifizethetnék a regeneráló üdülésemet,hogy továbbra se legyek beteg. Ha mégis beteg lennék akkor annyival csökkentsék a befizetett járulékot ahányszor rendelésre kell mennem és az orvos fizetését is amíg meg nem gyógyít.”
 • 9. Pártatlan 2008. március 06. 16:55
  „Anonym! Tisztába vagyok, hogy a mi balosunk listáról került a parlamentbe, de szerintem ez nem kizáró ok arra, hogy a városlakók érdekeit képviselje! (Valakik csak megválasztották Pógármesternek is!!) Erre pedig van ellen példa: nézd meg Karsait, Battonya polgármesterét, egészségbiztosítási törvény megszavazásánál bebizonyította, hogy neki van vér a pucájába, és mert nemmel voksolni!! Sajnos nekünk nem jutott hasonló mentalitású politikus!! És még mi csodálkozunk, hogy nem sokára 18000 ezren se leszünk ebben a városba???? Nem lehet mindent az elöregedésre fogni, szívesen látnék egy kimutatás az utóbbi tíz évben mennyien, költöztek el városunkból, mert egyszerűen nem engedték őket élni, megélni ebben a városban??”
 • 8. Anonym 2008. március 06. 15:03
  „Páratlan!Elfelejtetted,hogy a PÓGÁRMESTER urat nem mi választottuk,ő listáról jutott be,és ő ugy szavaz ahogy a párt-,vakfegyelem megkivánja.”
 • 7. spagetti 2008. március 06. 09:18
  „Csatlakozom az előttem szolókhoz( írókhoz) sajnos én sem tudok orvoshoz járni mivel a nyugdijam 37ezerft/ hó inkább kenyérre költöm.A doktor úrnak meg csak annyit mondonék,hogy ha megybeteghez nem kellene addig pletykálni amig a vízit díjon felül meg nem kapja azt az 1000 ft-ját.Útána már el is megy mert siet.Sajnos ezt már meg tapasztaltam.Közeli hozzám tartozómnál. miért kell fízetni az SZ.T. .K-t, eddig úgy tudtam abból finanszérozzák az egészségügyet,De ennek a kormánynak semmi sem elég!!!!!!!!!Én bíztos megyek szavazni.IGEN-re.”
 • 6. 878787 2008. március 06. 04:46
  „ha...ha...ha...

  Tudjatok miert a szegfu a vorosok "logo"-ja ?!
  Mert a szeg-hez kalapacs...a fu-hoz pedig sarlo kell!!!!

  Egy orvost pedig nem engednek politizalni... egyebkent nem azt hazudtatok, hogy a penz NEM az orvoshoz kerul?!”
 • 5. Pártatlan 2008. március 05. 19:09
  „Polgármester Úr!!!

  Az egészségbiztosítási törvény megszavazásánál is ilyen lelkesen kellett volna a nemet támogatnia!! Akkor viszont ugyan úgy, mint most pártkatonaként viselkedett!! Egyszer végre próbáljon már felnőni a feladathoz, és a választó polgárok érdekeit képviselni!! Tudom ez szinte lehetetlen kérés, de ha teljesíti, esetleg mi választók majd leszünk olyan nagylelkűek és az ön neve, mellé tesszük az X-et 2010-be!!!! (Ez csak vicc volt részemről, ön már nem tud olyat cselekedni amivel elnyerhetné a szavazatom!!!)”
 • 4. Koller Andor 2008. március 05. 16:40
  „Ha.....ha....ha......

  Öszödöt végig tetszett ülni polgármester úr?

  Hazudozást már soha többé nem tudják abbahagyni? Somogyi doktor elmondhatta volna, mennyivel csökkentette a OEP az "appanázst" a vizitdíj bevezetésekor? Mennyi pénzt "húztak" ki az egészség és oktatásügyből az elmúlt két évben?

  Lehetne a kérdéssort folytatni napestig, csak Öszöd után ez teljesen értelmetlen. Igazából az óta tudjuk, kikkel állunk szemben.”
 • 3. kuruci 2008. március 05. 15:34
  „minél több marad az államnál, annál többet sibolnak el a politikusok és érdekköreik: többek között a régi, a mostani, meg a leendö párttitkárok

  kell a vizitdíj is meg minden, szegény somogyi család meg mindig csak sír- rí és okítja a népet, éhesek még. mi azt látjuk, hogy nekik megy bót rendesen. néha azonban ott is homok gördül az olajozott kerekek közé, persze a kötélről azt tudni kell, hogy nem köti a homokot.”
 • 2. Anonym 2008. március 05. 15:06
  „Bocsánat,de majd elfelejtettem drága doktor ur,kérje vissza attól
  a vizitdijat aki elvette Öntől.A drága kormánya.”
 • 1. Anonym 2008. március 05. 15:00
  „"Szegény" ,véleményét kifejtő háziorvos!Csak sajnálni tudom,hogy mennyire hiányzik a zsebéből a vizitdij.Képzelje el a 78 éves Mariska nénit,akinek a nyugdija v.járadéke nem éri el az 5o-et.Őt sajnálja e- doktor ur,mikor kér beuitalót a háziorvostól 300,- Ft a reumtaológián másnap 300Ft.Megkapta a tiz kezelést ujra vissza a szakorvoshoz megint 300 Ft .Ez már kettő hét alatt 900,-Ft.Jaj és most szünt meg sok gyógyszeren /cukor,stb/ a támogatás.Ez ujabb adó.Sajnálom azt a baloldali politikust is aki ugy tudja elképzelni városunkban a főisk.tanulást,hogy tandijat kelljen fizetni.Csak már elfelejtette,hogy Ő és a gyerekei is INGYEN tanultak.Kár nekik megszólalni,mert csak a fanatizmusuk erősebb a hitetlenségüknél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a helyén a csongrádi fahíd

Csongrád - Kedden összeszerelték, szerdától pedig már járható volt a csongrádi pontonhíd, ami mai formájában 51 éve szolgálja a Tiszán átkelőket. Tovább olvasom