Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A csongrádi többség nem félti Bokrost

Csongrád - Miért nem mondjuk ki, nem a féltés, hanem az érdek dominál, amikor Bokros szándékáról vitatkozunk – hangzott el a csongrádi képviselő-testület pénteki ülésén. Az önkormányzat hosszas vita után végül tudomásul vette a bokrosiak kezdeményezését.
Bokros önállósodását előkészítő bizottság jelentésének megtárgyalásakor kidomborodott a helyi jobb- és baloldal közti véleménykülönbség. A szocialista képviselők azt firtatták, hogy a kezdeményezők felmérték-e kellő alapossággal a leválás következményeit, buktatóit, mert a bizottsági anyagban több lényeges kérdés nincs kifejtve. Kaczibáné Molnár Katalin aggodalmát fejezte ki a törekvéssel kapcsolatban, Somogyi Árpád pedig azt mondta, Csongrád és Bokros együtt könnyebben boldogulhat, mint külön-külön.

A Fidesz részéről Ternai László úgy fogalmazott, megérti a bokrosiakat, arról pedig kár faggatni őket, hogy látnak-e buktatókat, hiszen Csongrád előtt is számos buktató sorakozik. Murányi László azt tette hozzá, hogy ez az ügy valójában pofon a városvezetésnek. – Miért nem mondjuk ki, nem a féltés, hanem az érdek dominál, amikor Bokros szándékáról vitatkozunk – hangsúlyozta a képviselő. Az önállósodási bizottság elnöke, Balogh János azt mondta a kritikákra, azért ilyen a jelentés, mert ez az első, amit készítettek. Ők mindent megtettek, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtsanak az érintetteknek, és a jövőben is eszerint fognak dolgozni.

Mikor név szerinti szavazásra került sor, Gyovai Gáspár alpolgármester jelezte, ő nem kíván voksolni. Erre Balogh János felpattant, és kifelé menet nevetségesnek nevezte a bokrosi képviselő hozzáállását. A jobboldali többség végül úgy döntött, a teljes körű tájékoztatás szempontjából nem aggályos az elkészült jelentés, az abban megfogalmazott leválási kezdeményezést pedig tudomásul vette az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 7. nyugtalan 2008. november 06. 20:11
  „Kedves Bokrosiak.Megértem a település szeretetüket,de jól gondolják át,hogy mit nyerhetnek,és mit veszithetnek.Ez nem egy könnyü játék.Az önkormányzati reform elkerülhetetlen.Ez az önkormányzatiság megtartása mellett, hivatalok összevonását is jelenti.Van képviselő testület.de pénz a kistérségéknél van,melynek központi helye Csongrád.Csak egy üzem iparüzési adojára számitani a mai világban könyelműség.A döntésüket tiszteletben kell tartani.Sok szerencsét hozzá.”
 • 6. sotesz 2008. november 03. 09:15
  „Emberek! Hagyjuk már Bokrost leválni, ha olyan nagyon akar! Menjen! Vajon ki van a háttérben, aki hatalomra tör?”
 • 5. Duda Gyuri 2008. november 02. 18:07
  „hozzászólás Duda Gyuri 2008.10.29. 08:10

  A kép mindent elárul.Bokrost is hasonló szintü emberek igyekeznek majd irányítani mint ma Csongrádot.Csöbörből,vödörbe.”
 • 4. stréber 2008. november 01. 21:44
  „Sajnos az itt rendszeresen hozzászólóknak mint a viccben, mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe. Sajna, főként a stílussal és a rendszeresen mormolt mondanivalójukkal van baj. Így már nem igazán érdekel bárkit is az.
  A bokrosi bizottság tagjainak, számomra legalább is bebizonyosodott, hogy kb annyi a szellemi muníciója és nem több mint a csongrádi testületi tagoknak. Az pedig nem sok! Álmodnak gyógyfürdőt, idegenforgalmat, a faluban letelepedő Mars dolgozókat stb. T Nem akarnak tudomást venni a külső környezet, a világ, napjainkban már látható változásáról. Most is ugyanúgy látják mint egy évvel ezelőtt. Intézményeik müködését a kistérségben kívánják megoldani. El sem tudják képzelni, hogy a rossz mutatókkal rendelkező iskolájuk (kevés a diák) nem kell egy Csongrád által vezetett kistérségbe. Leválni jelenleg kockázatosabb, mint eddig bármikor!”
 • 3. Kuci 2008. november 01. 07:53
  „El kellene gondolkozni most már tényleg komolyan ! Csongrád miért járt így , s le vonni a tanulságot ! Ha vannak felelősök akkor meg helló , persze végkielégítés nélkül .
  Azért azt ne gondolja senki a Bokrosiak élből kezdték ezt a megoldást , valami csak volt a bötyükben !
  Lehet a FALU ugrásszerű fejlődése , s a száma vehettetlen turisták ( idegen a forgalom ) hozta ki ezt a dolgot . Lehet nem tudom . Mint olvashatjuk KÉPVISELŐJÜK megint a helyzet magaslátan volt ( Gyovai G. ) gondolom mikor az illetményét veszi fel nem ilyen határozatlan . :)”
 • 2. a gipsz 2008. október 31. 21:18
  „Jajajj a volt komonista munkásőr két kulacsos murányííí szófosó meg a többiek.

  Bokros szerencsés, mert leválhat, de nekünk sajnos maradni kell, és nincs kiútunk, mert ezek ránktelepültek a csürhéjükkel együtt.”
 • 1. Kuci 2008. október 31. 15:52
  „Kabaré Csütörtök ha lenne , símán el menne , hallgatom a RÁDIÓBAN .!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli álom vár a Csongrádon forgatott Tüskevárra

Csongrád - Idén sem mutatják be a mozik a Csongrádon forgatott Tüskevár című filmet. 35 millió forint kell a befejezéséhez. Tovább olvasom