Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

A Körös-torok fejlesztése

Tíz fejlesztési feladatra szeretne megyei és regionális pályázati forrást felhasználni a csongrádi önkormányzat jövőre. A kiemelt célkitűzések között szerepel a Körös-toroki üdülőterület és a városi úthálózat további fejlesztése, valamint az ifjúsági ház felújításának első üteme is.
A százmillió forintot jócskán meghaladja az az összeg, amelynek előteremtése érdekében megyei és regionális pályázati forrásokat szeretne kiaknázni a csongrádi önkormányzat a következő esztendőben. A holnapi képviselő-testületi ülés elé kerülő javaslat tíz kiemelt területet jelöl meg, azonban, úgy tudjuk, ezek mellett napirenden tartja a városvezetés a szennyvíztelep-kapacitás bővítésére, valamint az uszoda nagymedencéjének felújítására irányuló terveket is.

A legköltségesebb részt az útépítések teszik ki. Ezek közé tartozik a Kisréti út bőrhídi szakaszának megépítése, ami a Kis-Tisza utcától a jelenleg is épülő fogyatékosotthonig pótolná a ma még hiányzó aszfaltburkolatot. Az ipari parknál a Rév utca kiszélesítése, valamint a Pipe Line Kft. telephelyéhez vezető bekötőút kialakítása szerepel a programban, de ezek mellett a Szőlőhegyi és a Jókai utca, valamint a buszpályaudvar aszfaltburkolatának felújítására is jövőre szeretne forrást találni az önkormányzat.

A másik pillére a javaslatnak a Körös-toroki üdülőterület modernizálása. Ebbe beletartozik a körforgalomtól balra eső út felújítása, a sétány közvilágításának kiépítése, valamint a kemping lábas faházainak teljes külső renoválása. A rendelkezésre álló támogatás függvényében szeretnék elkezdeni az ifjúsági ház felújítását, amelyek első ütemeként a tetőszerkezetet építenék újjá.

A fent soroltakon kívül jövőre végre sor kerülhetne az évek óta halogatott 451-es főút átereszének és az alsóvárosi csapadékvíz-elvezető rendszernek a kiépítésére, illetve az előkészítő munkákra. A polgármesteri hivataltól kapott információk szerint egyes feladatoknál még a tervek sem készültek el, tehát a célok megvalósítása áthúzódhat 2007-re.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemvonat jár Csongrádra

Kiskunfélegyházán éjszakázhatnak azok, akik hisznek a MÁV információinak, és Budapestről Csongrádra… Tovább olvasom