Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A közétkeztetést fejlesztik pályázati forrásokból

100 millió forintos támogatásból újítják fel a Sághy-szakközépiskola konyháját Csongrádon. Az épület korszerűsítése mellett a gépeket is lecserélték, így a 70-es években épült konyha most már megfelel a kor elvárásainak.
Csongrád önkormányzata 100 millió forint támogatást nyert a Sághy-konyha fejlesztése Csongrádon című pályázatával. Az épület még a 70-es években készült, azóta műszakilag és technológiailag is elavult, a kor követelményeinek már nem felelt meg.

A százszázalékos támogatásból a külső energetikai fejlesztésen túl korszerűsítették a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is, lecserélték az elavult berendezéseket. A konyha így megfelel a jelenleg hatályos szabványoknak, kapacitása is bővül: ezeradagosra. Most már diétás ételeket is szakszerűen elő tudnak állítani, azoknak is külön tudnak főzni, akik érzékenyek valamilyen összetevőre.

Emellett kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a külső homlokzatot, a lapos tető hő- és vízszigetelést kapott, korszerűsítették az elektromos rendszert és a világítást. Megújult a fűtési és melegvíz-rendszer, új burkolatot kaptak a falak és a padló, valamint bővítették és korszerűsítették a dolgozói részeket.

A projekt várhatóan május 31-ére fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verssel köszöntötték a hajnalt a Tisza-parton - fotó, videó

Verssel köszöntötték a hajnalt a Tisza-parton - fotó, videó
Már hetedik alkalommal tartottak közös napébresztő versmondást a Költészet Napja hajnalán… Tovább olvasom