Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A Mappa helyett a Rehabit fizetett

Nem a Rehabit Komplex Kft., hanem a vele üzleti kapcsolatban álló Mappa Kft. tartozik megváltozott munkaképességű csongrádi dolgozóinak. Legújabb információink szerint mintegy száz munkavállalónak nem fizette ki a februári járandóságát a társaság, amelynek partnere, a Rehabit minapi cikkünk nyomán az elmaradt bérek 40 százalékának kifizetését átvállalta. A Mappa azt ígéri: ha bevételei lehetővé teszik, rendezi tartozását.
Nem a fővárosi székhelyű Rehabit Komplex Kft. tartozik megváltozott munkaképességű dolgozóinak Csongrádon, ahogy szerdai cikkünkben írtuk. A valós helyzet az, hogy februárban mintegy száz munkavállalót vett át a Rehabit Komplex Kft.-től a vele üzleti kapcsolatban lévő Mappa Kft., a ledolgozott munkaórákat azonban nem fizette ki a cég. Helyette aláíratta a bérjegyzéket az érintettekkel, akik bár várták a pénzüket, tegnapig egy fillért sem láttak belőle.

Egy dolgozó, aki kérte, nevét ne írjuk le, lapunknak elmondta: joggal állította a Rehabit Komplex, hogy fizetett, hiszen februárban tíz alkalmazottját tartotta meg a vállalkozás, s nekik át is utalta fizetésüket.

A csongrádi asszony hozzátette, hibáztak, amikor szignálták a bérpapírt, de abban a hitben éltek, hogy hamarosan megkapják járandóságukat.
A Mappa mágocsi ügye

Megyénkben legutóbb Nagymágocson halmozott fel tartozásokat a Mappa Kft. Mint arról márciusban beszámoltunk, a 22 mágocsit foglalkoztató cég kifizetetlen közüzemi számlákat hagyott maga után, a céghez küldött önkormányzati leveleket pedig rendszeresen visszaviszi a posta a faluba, azzal hogy a címzett ismeretlen. 
Hozzátette: nem igaz, hogy a hétvégi túlórákat nem fizette ki a Rehabit Komplex, az viszont szerinte bizonyos, hogy a két vállalkozás közt összefonódás van.

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a Mappa vezetőivel, azonban nem jártunk sikerrel. A Rehabit Komplex Kft. illetékese, Benyovszky Réka viszont megerősítette: az elmaradt bér 40 százalékát átutalták a dolgozók számlájára, viszont a két cég tulajdonosi körének átfedéséről csak annyit közölt, hogy társaságuknak nincs döntő befolyása a Mappa Kft.-re. Hozzátette, ők vállalták át a tartozások 40 százalékának kifizetését, a többit viszont partnerüknek kell állnia. A fennmaradó rész teljesítése kapcsán a Mappa Kft. azt ígérte, hogy amint bevételei lehetővé teszik, rendezi adósságát.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokú készültség Csongrádnál

Másodfokú készültséget rendeltek el tegnap Csongrádnál a Tisza gyors áradása miatt. A helyi védelmi… Tovább olvasom