Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A pancsoló vízforgatójára árajánlatot várnak Csongrádon

Csongrád - Hatott a tisztiorvosi fenyegetés Csongrádon: az önkormányzat nem halogatja tovább a strandfürdő műszaki korszerűsítését.
Két gyógymedence hőcserélőire már megvan a pénz, a többi berendezés megvásárlásáról jövő pénteken határoz a képviselő-testület. Összesen több tízmillió forintot kell rákölteni a Dob utcai létesítményre, amelynek nagymedencéjét jövő héten lezárják.

Egy hónapja komoly bírság kiszabását helyezte kilátásba a tisztiorvosi szolgálat, ha a csongrádi strandfürdőben nem hajtják végre az évek óta halogatott korszerűsítést. Úgy látszik, elérte célját a fenyegetés: a városvezetés most azon iparkodik, hogy határidőre, vagyis június végéig teljesítsék az ÁNTSZ által előírtakat. A fürdőt ellenőrző szervezet egyebek mellett azt kifogásolta, hogy a gyógymedencéknél nincs hőcserélő, a gyermekpancsolónál vízforgató, az 50 méteres medence pedig nagyon lepusztult állapotban van.

Összesen négy hőcserélő berendezésre lenne szükség a csongrádi gyógymedencéknél. A fejlesztés 8 millióba kerül. A szerző felvétele
Összesen négy hőcserélő berendezésre lenne szükség a csongrádi gyógymedencéknél.
A fejlesztés 8 millióba kerül. A szerző felvétele

– Egyeztettünk a fürdőt üzemeltető idegenforgalmi kft. ügyvezetőjével, és ami biztos, hogy két gyógymedencéhez hőcserélőt veszünk – mondta lapunknak Bedő Tamás. Összesen négy ilyen berendezésre lenne szükség, ezek darabja mintegy kétmillió forintba kerül. Mivel egy másik beruházásnál felszabadult ötmillió forint, a forrás fele megvan. A hiányzó részt más, jelenleg esélytelennek tűnő pályázatok önerejéből lehetne fedezni a polgármester szerint, de ehhez képviselő-testületi döntés kell. Nagyobb gond a jelenleg lezárt pancsoló vízforgatójának beszerzése. Ott a beérkező árajánlatoktól függ, hogy miként határoz jövő pénteken Csongrád vezetése. Információink szerint összességében több tízmilliót kellene ezekre a fejlesztésekre átcsoportosítani a városházán.

Nem csak a lépcsőknél és a lábmosóknál talált problémákat a nagymedencében a tisztiorvosi szolgálat. Azt is szóvá tették, hogy a betonteknő repedéseit nem tömítették be, és a tisztasági festés is elmaradt. Mindezt jövő héten szeretnék pótolni a Dob utcában, ezért a leginkább a sportolók által használt medencét június utolsó hetében lezárják.

Olvasóink írták

 • 8. mamus 2008. június 20. 21:36
  „Nemcsak akkor kellene költeni az intézményekre, amikor már "szorul a hurok". A környéken az összes fürdő megújult a Széchenyi tervnek köszönhetően 2002 ig. Itt miért nem sikerült?
  Már akkor sem tudtak pályázni? Én mindig arról olvasok, hogy mi mindenre pályáznak, csak a megvalósulás hiányzik. Nem értem.....”
 • 7. Kuci 2008. június 18. 20:38
  „Kiss Mihály örülök , hogy egyre többen írnak ebbe a forumba ! S semmi csomó keresés nincs , csak fel kellene ébredni !! S mi a nyál verés világosítson fel ha már ennyire értékelli a forumot . S mi a belekötés ! Az hogy le írja valaki a véleményét , az csak annak belekötés aki nem bírja a kritikát , s talált az írás ( ha ön arra gondol ,hogy a felelőségre vonást keresem abban miért nincs igazam ). Milyen hangulatot ?! Azt csak kocsmában lehet kelteni . S sosem állítottam , hogy mindenki fogadja el a véleményemet . S más is nyomja rajtam kivűl a klaviaturát .Na ezen kellen el gondolkozni ! S mit tudtam rosszul !?”
 • 6. Kiss MIhály 2008. június 18. 08:47
  „Nagyon osztom Kovács Dezső véleményét!
  én is úgy látom, hogy Kuci a "kákán is csomót keres", semmi nem jó, minden úgy sz... ahogy van, még a hírt sm olvassa el sokszor rendesen! Hangulatot próbál kelteni... és mellette igen-igen tájékozatlan.
  Azt a legkönnyebb egyébként, "verni a nyálunkat" és MINDEN hírbe belekötni!
  És ha véletlenül valaki Más véleményen van, azt MEGVÁDOLNI (politikai hovatartozással, érdekeltségel stb) Pedig a véleménynyilvánítás szabad, ugye kedves Kuci? Nem biztos, hogy a saját véleményünk az igaz és azt kell fanatizálni!!!
  Ezen talán el lehetne gondolkodni....”
 • 5. Kuci 2008. június 17. 15:44
  „Tiszteit Kovács Dezső!
  Örülök , hogy levél írásra késztettem ! Nem állítom én vagyok a leg okosabb ! Ha megnyugtattja nem is tartom magam annak . Csak szerintem más lusta írni , vagy fáradt ! Biztos vannak olyan emberek akkik nálam mindennél jobban tudják a dolgok miértjét , csak nem cselekednek vagy nem akarnak ! Ezen kellene változtatni ! S mi a baj a Kucival ? Én sem tudom , hogy a Kovács Dezső igazi-e .!? S én úgy látom a birálatából önnek van önkormányzatnál érdekeltsége s most ezt próbálja védeni A MUNDÉRT de már nem lehet . S mi az okoskodás ?? Az , hogy valaki le írja egy vita foromba mit gondol . Ezzel még semmibe nem szól bele s nem bírál senkit , itt csak vélemény nyílvánítás történik . S sajanálom ha valaki nem bírja a kritikát , s még jobban ha nem tessz ellene :...........!!!! :)”
 • 4. komcsika 2008. június 17. 11:02
  „Homokot a pancsolóba, hagy focizzonak a gyerékék. Strandfoci oszt jó van, nem gyűvőre, hanem most.
  Né köccsé Tomi, me mibű lész a té, méd a a képviselők píze, no még az apparátus jutalma. He?

  Té még Dezső szédégezsd az amádat, oszt né olvass hozzászólásokat, mink csak esztet téhessük, nincsen még amánk sé, csak klaviatúránk.

  A komcsika az nem pártállás ám, hanem csak annyi, hogy érted amit írok?”
 • 3. Kovács Dezső 2008. június 17. 08:37
  „KUCI!
  Régóta figyelgetem komoly munkádat. Te délmagyar függő vagy? Nem bírod megállni, hogy valamihez is ne szólj hozzá?
  Hogy-hogy nem te vagy még a miniszterelnök? Pedig te olyan tájékozott vagy. Ha jól látom te vagy itt a legokosabb mindenben, mert nem igazán akadt még olyan amibe bele ne okoskodtál volna. Pláne így név nélkül.
  Gratulálok.”
 • 2. Kuci 2008. június 17. 07:54
  „Én tudom honanan lehet megszerezni a hiányzó részt . Csongrád TV évi 13mFt. meg vagyunk nélküle . Más városnak sincs tv-e . S a képviselő testület is lemondhatna párhavi illetményéről a FALU javára ,egykis jó indulattal minden megoldható .S akkor lehet hinénk nekik nem csak a pénzért csinálják s példát mutathatnánal össze fogásból (amiben kétségem van ). Tényleg várjuk ki a végét !Lehet csak azért történik mert egykét kép viselőnek is van már unokája aki használná a szolgáltatást . S szerintem bármelyik testületnek a bukásához vezetne , ha még a próba jelét sem mutatná .”
 • 1. zolika1 2008. június 17. 03:18
  „hogy lehet , hogy valamire költ is a FALU nem csak elherdálja????!! szorult a hurok!!nem lett volna 1szerübb eladni ezt is mint a többit???

  eszement jószágok!ezt kellene mindennel csinálni ,nem csak eladni meg minden!! végre valamit tesznek is ,nem csak elvesznek!!na dde várjuk ki a végét...mert lehet hogy julius 1 töl kinn lessz a tábla hogy ZÁRVA.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Quadtolvajt fogtak és keresnek

Csanytelek - A csanyteleki polgárőrök segítségével fogták el a csongrádi rendőrök azt a férfit, aki… Tovább olvasom