Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A rendelőnél saraznak Bokroson

Bokros - Balogh János szerint valami nem stimmel a bokrosi orvosi rendelő felújítása körül, s ezt több csongrádi sajtóorgánumnak le is nyilatkozta. A helybeli férfi nem érti, miért nem volt elég hétmillió forint a 114 négyzetméteres épület korszerűsítésére.
Gyovai Gáspár alpolgármester szerint alaptalanok a vádak: azért adott az Egészséges Bokrosért Alapítvány kétmilliót a beruházásra, mert például festett helyett időtálló, csempézett falat szeretnének a rendelőbe.

Már ügyészségi feljelentéssel is riogatta a csongrádi önkormányzatot Balogh János, aki az elmúlt hetekben többször nyilvánosan kérdőjelezte meg a bokrosi orvosi rendelő felújításának törvényes lebonyolítását. Lapunknak például úgy fogalmazott: „valaki saras ebben az ügyben". Csongrád tavaly – önrésszel együtt – közel hétmillió forintot nyert a bokrosi rendelőnek otthont adó épület korszerűsítésére, a kivitelezés eredeti határideje 2008 januárja volt. Balogh János szerint egy 114 négyzetméteres lakóingatlan esetében egy ekkora összegnek elégnek kell lennie a munkákra, pláne annak tükrében, hogy az épületben folyamatosan dolgozott a háziorvos.

A bokrosi gazdálkodó akkor fordult először a nyilvánossághoz, amikor decemberben azt látta, a feladathoz épphogy hozzálátó kivitelezők leállnak a munkával. – Miféle felújítást rendeltek meg Csongrádon hétmillióért, ha alig kezdődik el a kivitelezés, rögtön pótmunkákkal kell kiegészíteni a beruházást, amire ráadásul nincs is pénze az önkormányzatnak? Senki nem hajlandó arra, hogy elmagyarázza nekem, miért az Egészséges Bokrosért Alapítvány kétmillió forintja kell ahhoz, hogy álmennyezetet és új nyílászárókat építsenek be egy épületbe, ahol a burkolás költségét is a civil szervezet fedezi? – fakadt ki Balogh János. Szerinte hétmillióból egy új rendelőt lehetett volna felhúzni arra a telekre, ezért nem is érti, mire ment el a város pénze, ha szinte mindent az alapítvány áll. – Ha nincs igazam, nyilvánosan bocsánatot kérek, de előbb jó lenne, ha valakik kiokítanának ebben az ügyben.

Egy bokrosi gazdálkodó szerint valami nem stimmel az orvosi rendelő felújítása körül. Az alpolgármester alaptalannak tartja a vádakat. Fotó: Tésik Attila

– Hajlandó vagyok beszélni Balogh Jánossal, de azt visszautasítom, hogy bármiféle törvénytelenség történt volna a rendelő felújításánál – nyilatkozta lapunknak Gyovai Gáspár. A csongrádi alpolgármester, Bokros önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, már a támogatás elnyerésekor tudni lehetett, hogy a közel hétmillió forint nem lesz elég az épület tervezett korszerűsítésére. Ugyanakkor az is ismert volt a helybeliek számára, hogy a Bokroson székelő állateledelgyár évek óta támogatja az Egészséges Bokrosért Alapítványt, amelynek egyik célja éppen a jobb színvonalú egészségügyi ellátás biztosítása volt.

A pályázaton nyert összeg csak a vizesblokkok felújítására, akadálymentesítésére volt elég, ezért adódott, hogy alapítványi forrásból kellene megoldani a csempézést, illetve a hőszigetelést. Az alapítvány kuratóriuma – amelynek mindketten tagjai – áldását adta az ügyletre. Gyovai példaként említette, hogy az előírások szerint elegendő, ha mosható a fal egy rendelőben, ők viszont időtálló megoldást szerettek volna választani, ezért döntöttek festés helyett a burkolás, illetve a hosszú távon kifizetődő ablakcsere és az álmennyezet beépítése mellett. És hogy gördülékenyen menjen a munka – amely valóban állt kis ideig – ugyanazt a vállalkozást bízták meg a pluszmunkák elvégzésével.

Az alpolgármester szerint ez így volt ésszerű, és a lényeg, hogy áprilisra egy minden igényt kielégítő orvosi rendelője lesz Bokros lakosságának.

Olvasóink írták

  • 3. gipsz 2008. február 20. 19:55
    „Bízzatok Bogya Gazsiba, a kőművességről legalább papírja van, meg szép téli vásárt is tud csinálni.”
  • 2. javaslat 2008. február 19. 10:43
    „Javaslom a Képviselő-testületnek és a Polgármester Úrnak,hogy végeztessen műszaki és pénzügyi ellenőrzést.Nem olyan komplikélt az ügy,hogy ne lehessen megállapitani,hogy történt-e szabálytalanság,vagy sem és igy rövidre lehet zárni az ügyet.”
  • 1. "Luca széke" 2008. február 19. 07:49
    „Biztos vagyok benne,hogy semmi "törvénytelenség" nem történt.Ha ellenőrizték volna a munkaórákat,egyezett volna a jelenléti ivvel,tehát az alátámasztás megvolt.Csak az a nagy különbség,hogy dolgozni és dolgozgatni nem mindegy.Ezen az alpolgár"mester" urnak egyáltalán nem szabad felháborodni,hisz szakmabeli.Ugyanigy készült a bolttal szemben lévő buszváró is.A környékbeliek meg tudnák mondani,vagy nézzenek utána annak is hogy egy ekkora várónak mennyi idő alatt kell elkészülni és mennyi idő alatt készült el.!?A munkaórákkal van itt biztos probléma!???Ugye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi vízlépcső: fel vagy le vele?

Csongrád - Egyelőre kibékíthetetlen ellentétek jellemzik a csongrádi vízlépcső megépítésének kérdéskörét, ezért többen remélik, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés számára készülő tanulmány újabb irányt szabhat a vitának. Tovább olvasom