Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A szépségverseny visszája – Oklevélre várnak Csongrádon

Kilenc hónapig bírta türelemmel a csongrádi Kossuth téri edénybolt tulajdonosa – tavaly karácsony óta várja ugyanis az önkormányzat elismerő oklevelét arról, hogy 2004-ben két másik kereskedéssel holtversenyben üzlete nyerte meg a kirakatok versenyét. Sándorné Zsóka ennek ellenére azt mondja, ha idén is meghirdetik a pályázatot, újból megméretteti kirakatát.
A győztes Kossuth téri edénybolt kirakata előtt sokan megállnak, az elismerő oklevél azonban hiányzik a tulajdonosnak. Fotó: Tésik Attila
– Hónapokon keresztül hitegettek, hogy küldik, és meg fogom kapni az oklevelet, de lassan már megint jön a karácsony, és még mindig nincs semmilyen tanúsítványa az üzletemnek arról, hogy tavaly – másokkal holtversenyben – én nyertem a kirakatversenyt – mondta lapunknak felháborodottan Sándorné Zsóka, a Kossuth téri edénybolt tulajdonosa. A csongrádi vállalkozó elmesélte, a 2004 decemberében meghirdetett versenyre örömmel jelentkezett, és óriási elismerést jelentett számára, hogy a polgármesteri hivatal két másik üzlettel megosztva neki ítélte oda a pénzjutalommal járó fődíjat.

– Engem nem az a tizenegy-kétezer forint érdekelt, hanem hogy a vásárlóim előtt is feltüntethessem üzletem sikerét, és az, hogy Csongrádon megbecsülik az ízléses és szemet gyönyörködtető kirakatokat – tette hozzá a tulajdonos. A megosztott pénzdíjat egyébként számla ellenében kapta Sándorné, s információink szerint a másik két nyertes kereskedés is csak így juthatott a megítélt összeghez. Ezzel kapcsolatban nevetségesnek nevezte a polgármesteri hivatal eljárását, hiszen más településeken tudomása szerint ajándéktárggyal, vásárlási utalvánnyal vagy kedvezménnyel szokták jutalmazni a nyerteseket – no és persze oklevéllel.

Az önkormányzatnál elismerték, hogy számla ellenében adták át a verseny pénzdíjait, azt azonban nem tudták megmondani, kinek lett volna feladata az oklevelek beszerzése és átadása. Csupán annyit tudtunk meg, hogy tavaly szinte érdektelenségbe fulladt a felhívás, hiszen alig fél tucat üzlet jelezte versengési szándékát, mindennek ellenére azonban várható, hogy idén decemberben ismét meghirdetik a kirakatversenyt.

– Ha ebben az évben lesz megint ilyen lehetőség, természetesen jelentkezem – reagált információnkra Sándorné Zsóka. Mivel diplomás kirakatrendező tervezi boltja látványvilágát, s évente többször is átrendezi a külső megjelenést, az üzlettulajdonos reménykedik benne, hogy egyszer valóban kifüggeszthet egy oklevelet arról: ő ténylegesen a városképet gazdagítja impozáns kirakatával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömörkényi szépség jogot tanul Szegeden

A magyar Miss Universitas udvarhölgye és a szegedi jogi kar végzőse, Pölös Mónika kezéről nem esik… Tovább olvasom