Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A torokban a víz az úr

Sátrak helyett sárral telt meg péntekre a Körös-toroki kemping. Az éjszakai vihar miatt az utolsó fellépő nem tudta bemutatni produkcióját a négynapos csongrádi rendezvénysorozat nyitányán. Tegnap hat rakomány zúzott kővel töltötték fel a színpad előtti területet, és azon rimánkodtak, hogy a nap végre kisüssön, mert az Edda koncertjére több ezer embert vártak.
Torok nem maradt szárazon. Fotó: Tésik Attila
Időutazásban lehet része a Körös-toroki napok visszajáró vendégeinek: az időjárás és a dagonya ugyanis a tavalyi hosszú hétvégére emlékeztet. Csütörtök este csak az utolsóként meghirdetett helyi zenekar nem tudott előrukkolni produkciójával, a többi neves együttes még az eső előtt játszotta végig a koncertjét. Éjfél körül már a hangosítók sem vállalták a versenyt a mennydörgésekkel, inkább meghátráltak, így a közönség zöme is szétszéledt.

Programok

Ma
13.00: Szkanderbajnokság
18.30: Lajcsi Dáridó
22.00: A Neo zenekar koncertje

Holnap
14.00: A Másnap koncertje
16.00: Színpadon a Kispál és a Borz
21.00: A Fiesta együttes ad koncertet
24.00: Tűzijáték 
Kavalkád csak a kempingben alakult ki, oda ugyanis ki kellett hívni a tűzoltókat, annyi víz gyűlt össze a faházak tövében. Az üzemeltető társaság ügyvezetője, Berényi Edit lapunknak elmondta, sajnálatukra nem tudnak több vendéget fogadni, mert a sátorhelyek teljesen feláztak, vendégházaiknál pedig akad olyan, ahol tízen húzták meg magukat, máshová ugyanis nem tudtak menekülni az eső elől.

Délután munkagépek foglalták el a színpad előtti területet, ahová hatpótkocsinyi zúzott követ szállíttattak a szervezők. Kocsis Imrénétől, a fő szervező Idegenforgalmi Kft. vezetőjétől megtudtuk, a cudar idő miatt el kellett halasztani a péntekre tervezett kommandós bemutatót. A házigazdák egyébként azon rimánkodtak, hogy a nap végre kisüssön a nap, mert az esti Edda-koncert iránt nemcsak a helyszínen, hanem telefonon is rengetegen érdeklődtek.


Vigyáznak a bulizókra

Napközben hatvan, éjszaka negyven rendőr biztosítja a rendezvény lebonyolítását. Az üdülőterületen gyalogos és kerékpáros járőrök ügyelnek a rendre, a strandnál a vízi rendészet egyenruhásai figyelik a fürdőzőket. Úgy tűnik, rájuk szükség is lesz, hiszen az első este 14 éjszakai fürdőzőt kellett kitessékelni a vízből. A hivatásosok mellett a polgárőrség is kiveszi a részét a helyszínbiztosításból: délutántól több tucat civil járőrözik váltásban az üdülőterületen, ahol egy mentőautó is mindig készenlétben áll. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a csongrádi ÁNTSZ

Érzékenyen reagáltak Csongrádon, amikor kiderült, augusztus elsejével megszűnt az Állami… Tovább olvasom