Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A tüntetés elérte célját

Elérte célját a csongrádi szenior úszók által szervezett demonstráció: a képviselő-testület úgy határozott, 2007 első negyedévében – a sporttámogatások terhére – működtetni fogja az uszoda nagymedencéjét. Mindennek ellenére a békés tüntetők nem voltak maradéktalanul elégedettek.
A több száz csongrádi tüntető nem volt maradéktalanul elégedett a városvezetés döntésével. Fotó: Bíró Dániel
Több száz sportoló és uszodalátogató gyűlt össze tegnap délután a csongrádi gyógyfürdő előtt, hogy a városháza elé vonulva kinyilvánítsa: sportolásra alkalmas medence nélkül nem maradhat a város. Amíg a csendes demonstrálók törülközővel vállukon, gyertyát gyújtva megindultak a polgármesteri hivatal felé, a városháza dísztermében már arról szólt a vita, hogy zárt vagy nyílt ülésen tárgyalja-e a testület a medenceügyet. A nyílt tárgyalás mellett döntött a grémium. Az elöregedett nagymedencéről elhangzott: oszlopokkal kellene alátámasztani, a felújítása pedig 200 millió forintot emésztene fel. Ugyancsak felmerült, hogy a „betonteknő" helyére új, 33 méteres medencét lehetne építeni, aminek költsége nem érné a 90 millió forintot.

Amikor a döntéshozók felelősségére terelődött a szó, Murányi László, Bedő Tamás és a sportbizottság elnöke is elismerte, megvan a maguk sara abban, hogy idáig fajult a helyzet. Vincze László országgyűlési képviselő azt javasolta, ne várjon Csongrád pályázati lehetőségekre, saját forrásból, részletfizetéses konstrukcióban rendezze a medencekérdést. A képviselők végül – több megismételt szavazás után – úgy határoztak, hogy 2007 első három hónapjában működjön a nagymedence a sporttámogatások terhére, a tanmedencénél pedig kezdődjön meg az átminősítési eljárás.

A döntést – a polgármester és több képviselő jelenlétében – Ternai László ismertette a városháza előtti parkolóban várakozó tüntetőkkel, akik – némi üdvrivalgás után – nem voltak maradéktalanul elégedettek. Gergely Ildikó főszervező azt mondta, mindez csak részben elfogadható, hiszen a sporttámogatások megnyirbálása egymás ellen fordíthatja az egyesületeket, ezért a szenior úszók le is mondanak az önkormányzati pénzekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teleltetik a csongrádi mozit

Tavaszig nem lesz filmvetítés a csongrádi Uránia moziban, ugyanis a tulajdonos önkormányzat… Tovább olvasom