Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A vízmű gondozza a pályát

Továbbra is a vízmű gondozza Csongrádon a sportpályát. A képviselő-testület többek között azért döntött így, mert a sportegyesület a megítéltnél több pénzt kért volna a fönntartásra, másrészt el kellett volna bocsátani a vízműnél három embert, ha ez a feladat elkerül a cégtől.
A pályán. Fotó: Tésik Attila
Az előkészített megállapodás szerint április 1-jétől vette volna át a Csongrádi Tiszapart Sportegyesület a városi sporttelep üzemeltetését. Az átvevők osztottak, szoroztak, és úgy látták: a megajánlott 3 millió 492 ezer forint nem lesz elegendő a következő kilenc hónap kiadásaira, és ennél többet, 4,1 milliót kértek az önkormányzattól. A város feszített költségvetése viszont nem engedi meg, hogy a nagy nehezen kialakított kereteket bárki is túllépje. Lehet, hogy a sportolók esetében kivételt tett volna a képviselő-testület, ha az egyesület elnöke jelen van a testületi ülésen, és érvel – de nem volt ott. Ezt jelzésnek is vehették a képviselők, és visszavonták februári döntésüket: maradt a régi üzemeltető.

Havasi Jánosné, a városgazdasági bizottság tagja úgy véli: jobb ha a sportolók azt csinálják, amihez értenek, amiért tisztelik és becsülik őket a városban: sportoljanak.

A város azért is visszakozott, mert a vízmű három dolgozója – minden valószínűség szerint – feleslegessé vált volna, ha az egyesülethez kerül át a működtetés feladata.

Információink szerint lett volna egy kiskapu, ha a vízmű a három hónap alatt felmerült költségeinek egy részét „lenyeli". Balogh Pál, a vízmű igazgatója erre a „játékra" nem vállalkozott. Érdeklődésünkre elmondta: már belenyugodott, hogy ezt a munkát elveszik tőlük, de most, hogy másként alakult, minden zokszó nélkül csinálják tovább, mintha mi sem történt volna. Ez a kft.-nek egy fillér hasznot sem hoz, mégis, olyan szakmunkákat is elvégeztek, amit egy másik üzemeltető ebből a pénzből nem tudott volna teljesíteni.

Az önkormányzat sportbizottságának elnöke, Ternai László úgy látja: ha megvan mindkét részről az együttműködési szándék, akkor különösebb baj nem származhat abból, hogy sok vita után maradt minden a régiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet a felgyői építkezés is

Felgyőn tegnap átadták azt a területet, ahol a hulladékkezelő központ épülhet. A hét végén… Tovább olvasom