Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Állatorvosi rendelő a csongrádi kubikosszobornál

Tudni kell bánni velük, és szeretni kell őket – mondja „ügyfeleiről" a csongrádi városközpontban állatorvosi rendelőt, patikát és műtőt fönntartó dr. Tóth Csaba. A vállalkozó egy éve praktizál az új helyen, és bejött a számítása. Pedig merészet gondolt, amikor kiderült: régi rendelője nem felel meg az új előírásoknak.
Dr. Tóth Csaba megnyugtatja kis páciensét: csak egy szúrás lesz... Fotó: Bálint Gyula György
A nevezetes kubikosszobor szomszédságába lévő új rendelőjébe Tóth Csaba doktor egy éve költözött be. A negyvenöt éves férfi a rendszerváltás óta dolgozik Csongrád térségében. Korábban Tömörkényen praktizált: amikor kollégáját, dr. Thirring Ákost az első ciklusban megválasztották polgármesternek, ő volt egy ideig a községben a hatósági állatorvos. Győrből költözött megyénkbe, a felesége csongrádi, így kötődik a városhoz. Létszámcsökkentés miatt vált meg hatósági orvosi állásától, s vállalkozó lett, pontosabban: szellemi szabadfoglalkozású állatorvos.

– Tudni kell bánni a páciensekkel – fogalmazza meg szakmájának alaptézisét kérdésünkre. – A kutyákat és a macskákat is szeretem, odahaza lévő sajátjaimat nyilván jobban, mint a többieket. Van olyan igény, hogy az ember menjen házhoz, ha beteg a kutya. Adott esetben ezt a kérést nem lehet elhárítani, de én jobban szeretem, ha behozzák kedvenceiket. Az állat itt máskép tűri a beavatkozást, a fájdalmat, mint otthon, ahol ő az „úr". Ráadásul itt, a rendelőben együtt vannak a gyógyítás eszközei, a patikaszerek is, minden, ami szükséges lehet.

Az orvos nem csak a bajt próbálja orvosolni, tanácsokat is ad, ami az állatok étrendjére vonatkozik. Nem mindegy, mit kap a veseproblémával bajlódó macska, vagy a hasmenéses kutya.

Aki szétnéz Tóth Csaba „birodalmában", látja: nem két fillérbe került a fölszerelés. A doktor erről azt mondta, negyvenöt évesen az ember már jól meggondolja, mibe hogyan vág bele. Minden körülményt átgondolva döntött, és nagyjából a város közepén, a forgalmas üzletsoron alakította ki komplex rendelőjét, ami ingatlanbefektetés is. Ezzel ugyan elvesztette korábbi pácienseit, de jöttek újak. S könnyebb volt hitelhez jutni, mint begyűjteni a különféle engedélyeket.

Arra a kérdésre, hogy bejöttek-e számításai, azt mondta: lényegében igen. Olcsóbb saját ingatlanban dolgozni, mint bérleményben, kevesebb a hitel törlesztőrészlete, mint a bérleti díj lett volna. Csak az átalakítás több mint hárommillióba került. Egy évi mérlege is kedvező: kilenc hónap alatt bejött az, amit egy évre tervezett. Ezek szerint ebben a szakmában (is) érdemes vállalkozni Csongrádon.

Olvasóink írták

  • 1. Hardon Diána 2008. szeptember 18. 02:20
    „Személyesen tapasztaltam a kedves és szakszerű ellátást, amikor öreg kutyámnak szüksége volt rá. Jó érzés, ha az állatorvos egyben a barátunk is. Nagyon elégedett vagyok a felszereltséggel, a gazdik lelke megnyugodhat ilyen körülmények között. Mindenkinek csak ajánlani tudom, igazán európai színvonalú a rendelő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A feltaláló már nem győzi a gyártást

Díjat kapott az a budapesti magánház, amelybe a világon először építették be a fényáteresztő betont.… Tovább olvasom