Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Áprilistól önálló lesz a csongrádi Aranysziget otthon

Április 1-jétől az Aranysziget otthon és a kisréti otthon újból egy költségvetési szerv lesz, saját vezetővel, csongrádi székhellyel.
– Régóta várják a csongrádiak ezt a döntést. Abból a szempontból is jobb lesz, hogy hatékonyabbá válhat az intézmény működése – mutatott rá Farkas Sándor országgyűlési képviselő egy Csongrádot érintő ügyre. Április 1-jétől az Aranysziget otthon és a kisréti otthon újból egy költségvetési szerv lesz, saját vezetővel, csongrádi székhellyel.

Az esetet lapunk a kezdetek óta követi, többször írtunk róla. Murányi László csongrádi városatya tavaly figyelt fel arra, hogy anélkül, hogy Csongrádot erről értesítették volna, az állam által fenntartott Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon – amellett, hogy megtartotta a csongrádi otthon által viselt Aranysziget nevet – Szentesre tette át székhelyét.
A dolgozók is megnyugodhatnak végre, hallottuk a sajtóeseményen. Fotó: Králik Emese

A csongrádiakat az eljárás nagyon bántotta, úgy volt, hogy tüntetnek, ha nem áll vissza az eredeti állapot. Ettől végül elálltak, mert ígéretet kaptak arra, hogy figyelembe veszik a kérésüket. Minden felet meghallgattak, a csongrádi intézmény a nevet is visszakapja, emelte ki Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

– Hosszú folyamat volt, de a remény hal meg utoljára – fogalmazott Csongrád polgármestere, Bedő Tamás. A döntés azért is nagyon fontos a városnak, mert a szociális ellátására kifejezetten büszke, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1000 négyzetméteren égett le a nád a csongrádi bútorgyár mellett - galéria

1000 négyzetméteren égett le a nád a csongrádi bútorgyár mellett - galéria
Mintegy 1000 négyzetméteren gyulladt meg és égett le a nádas Csongrádon a Bútorgyár melletti… Tovább olvasom