Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Arcokat kerestek a Koltai-filmbe

Arcokat, karaktereket és a szerepnek megfelelő alkatú figurákat kerestek a filmesek azon statisztaválogatáson, amit pénteken rendeztek a csongrádi művelődési központban. A városban készülő Koltai-film stábjának volt miből meríteni, hiszen több száz helybéli rohamozta meg a Szentháromság téri épületet. Több jelentkező családostul érkezett.
A statisztaválogatáson minden korosztály képviseltette magát, nem egy jelentkező családostul érkezett. Fotó: Bíró Dániel
Hol lesz, és ki fog válogatni? Mennyit adnak, ha kapok szerepet? Koltai Róbert itt lesz? – záporoztak a kérdések a zsúfolásig telt művelődési központ előterében péntek délután. Az izgatott tömeg a mától Csongrádon készülő Koltai-film, a Megy a gőzös szereplőválogatására érkezett. A sokadalomban minden korosztály képviseltette magát, nem egy jelentkező családostul érkezett.

Szántó Gabriella például két gyermekét is magával hozta. A Szentesen dolgozó pedagógus láthatóan nagyon optimista volt saját esélyeivel kapcsolatban.
– Nincs színházi előéletem, csupán néhány iskolai produkcióban szerepeltem, de ha mégis sikerül bekerülnöm a filmbe, azzal csak nyerhetek – mondta lapunknak Szántó Gabriella.

Napi háromezer

A válogatás előtt a produkció részéről Mag István lapunknak elmondta, hogy közel száz háttérszereplőre lesz szükségük. Hozzátette: arcokat, karaktereket, figurákat keresnek – ahogyan fogalmazott –, olyan pofákat, akikről például a maiak is azt gondolnák, hogy tipikus csendőr- vagy koldusalkat. A kiválasztottakra 12 órás munkanap vár, ami folyamatos és fegyelmezett jelenlétet igényel. Mindezért háromezer forintot kapnak majd naponta a film statisztái, akiknek kosztümöt kell viselniük a forgatás alatt.

– Érdekes lenne bekerülni a stábba. Kamerák előtt még nem játszottam, de azt mondják, könnyebb, mint színpadon – vélekedett Újszászi Csanád. A tizenöt éves fiatalember elárulta, hogy egy színjátszó csoport oszlopos tagja, és bizonyos előadásokban már főszereplőként játszott. A csongrádi gimnazistát nem különösebben érdekelte, milyen anyagi haszna származhat, ha bekerül a produkcióba, ellenben sokan könnyű pénzkereseti lehetőségnek tekintették a statisztálást, és meg is indult a találgatás a jutalmazásról.

– Csak pár ezer egy napra? Azért fel sem kelek az asszony mellől – méltatlankodott az egyik férfi, de amikor a körülötte állók emlékeztették, hogy mennyi nyugdíj üti a markát havonta, leesett neki a tantusz, és felcsillant a szeme.

– Nekem a cigány kisebbségi képviselő szólt, hogy biztos kellenek majd az olyan palik, mint én, de ha tudom, hogy ennyi magyar lesz, el se jövök – dünnyögte kissé megtörténten Rácz József. Az ötvenkét éves statisztajelölt elmondta, neki nem okozna gondot naphosszat maskarában állni a kamerák előtt, hisz egyébként sincs jobb dolga, mivel rokkantnyugdíjas.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háziipari színben faggatták a jelölteket Csongrádon

Érdekes helyen, a háziipari központ színjében faggatták a csongrádi polgármesterjelölteket… Tovább olvasom