Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Átadták a Csongrád és Szentes között épült kerékpárutat

Több száz biciklis jelenlétében avatták föl tegnap a Csongrád és Szentes között épült kerékpárutat. A Tisza-gáton megvalósult 580 milliós beruházás elsősorban turisztikai célokat szolgál, de árvízvédelmi feladatok ellátására is alkalmas.
Fotó: Bíró Dániel
Mától biztonságos körülmények között lehet két keréken közlekedni Csongrád és Szentes között, tegnap ugyanis átadták a két várost összekötő tíz kilométeres kerékpárutat, amely főképp uniós támogatásból valósult meg. Az avatóünnepség előtt több száz biciklis tesztelte a Tisza-gáton 580 millió forintból épült aszfaltcsíkot.

A beruházás előkészítése négy évvel ezelőtt kezdődött, 2004 augusztusában a csongrádi, nem sokkal később pedig a szentesi pályázat nyert el jelentős forrásokat a kivitelezésre, de a közbeszerzési eljárásra csak 2005 második felében került sor. A munkálatokat hátráltatta az idei rekordárvíz, ezért a gátkorona szélesítése csak késve kezdődhetett meg. Az aszfaltút egyébként nem csupán turisztikai célokat szolgál, hanem szükség esetén árvízvédelmi feladatok ellátására is alkalmas.

A ceremóniára biciklivel érkező szentesi polgármester, Szirbik Imre csongrádi kollégájával és az önkormányzati minisztérium államtitkárával, Ujhelyi Istvánnal egyetértésben történelmi pillanatnak nevezte a szomszédvárak közötti újabb összeköttetés megvalósulását. Bedő Tamás csongrádi polgármester elmondta: a hiányzó szakasz – amely a közúti hídon biztosítana külön sávot a bicikliseknek – kiépítését is tervbe vette a két önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűs házhoz viszi a várospolitikát

Nem a tévén, vagy a rádión keresztül, hanem lakásokban – „szobaszemináriumokon" –… Tovább olvasom