Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Átalakítják Csongrádon a helyi médiát

Csongrád - Átalakítják a Csongrádi Városkép Kulturális, Szabadidő és Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft.-t, egy cég nem tud hatékonyan annyi mindennel foglalkozni, mint amennyit elvártak tőle, döntött a csongrádi képviselő-testület.
– Olcsóbb nem lesz a rendszer, de hatékonyabb igen, tudni fogjuk, kihez mi tartozik – mondta Bedő Tamás polgármester. Az ülésen az is elhangzott, hogy a cég kifizetetlen számlaállománya jelenleg 14 millió forint, év végéig összesen húszmilliót kell beletenni még a kft.-be. Az átalakítás után a városkép nkft. döntően médiafeladatokkal, a művelődési központ és városi galéria közművelődési, civilszervezeti, illetve rendezvényszervezési feladatokkal, a Tourinform-iroda turistainformációs és városmarketing-feladatokkal foglalkozik majd. A pontos részletekről a december 18-i ülésen szavaznak.

Már az új ciklus első ülésén elhangzott: meg kell szüntetni a Csongrád Média Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-t. Ez a kis társaság 2012-ben jött létre, azt a feladatot szánták neki eredetileg, hogy a helyi tévé adásait készítse. Voltak felügyelőbizottsági tagjai, ügyvezetője, ezt a posztot mindig a városkép kft. vezetője töltötte be díjazás nélkül. A társaság 1,2 millióval tartozik a városképnek, most végelszámolással megszüntetik. A városképnél rögtön a választás után elbúcsúztak a havi megbízásokkal dolgozó Zajácz D. Zoltán stúdióvezetőtől, később új ügyvezetőt neveztek ki a cég élére, decembertől két tévés-újságíró munkatárssal bontanak szerződést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 hektárt használhat a Bársony-szakközép

A testületi ülésen szavazták meg a képviselők, hogy mindaz az önkormányzat tulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyon, amelyre az iskola tanulóinak szükségük van az oktatáshoz, kerüljön az intézmény vagyonkezelésébe. Tovább olvasom