Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Átköltözik az idősek klubja is Csongrádon

Szociális ellátó központot alakítanak ki Csongrádon a Fő utca 64. szám alatt. A korábban gőzfürdőnek épült, majd kollégiumként is használt épületre 21 millió forintot költött az önkormányzat.
Szociális ellátó központot alakítanak ki Csongrádon a Fő utca 64. szám alatt. A korábban gőzfürdőnek épült, majd kollégiumként is használt épületre 21 millió forintot költött az önkormányzat. Még ezen a héten ide költözik a Bem utcából az idősek klubja, de itt bonyolítják majd a szociális étkeztetést, illetve a közösségi pszichiátria, a házi segítségnyújtás, a tanyagondnoki és a támogatószolgálat is itt székel majd júliustól.

Több száz idős csongrádi rászorulót lát el júliustól az új szociális ellátó központ, amelyet a Fő utca 64. szám alatti épületben alakított ki a helyi önkormányzat. Az 1904-ben eredetileg gőzfürdőnek épült ház volt már nyaraló, csendőriskola, 1929-től pedig középiskolai kollégium, az utóbbi években azonban kihasználatlan volt. Megüresedése óta szó volt róla, hogy itt alakítsanak ki próbatermet az Alföld néptáncegyüttesnek, de mivel megfelelő pályázati forrás elnyerésére nem volt lehetőség, évekig elhúzódott a hasznosítása.

A Fő utca 64. új funkciójáról akkor született végleges döntés, amikor kiderült, hogy az idősek klubjának Bem utcai épületénél az állagromlás miatt nincsenek meg a tárgyi feltételek a rászorulók ellátásához, ezért onnan mihamarabb költözni kell. A városvezetés határozatának értelmében 21 millió forintot költött a település a szükséges átalakításokra. A belső terek felújítása mellett közösségi és pihenőszobát, étkezdét, valamint akadálymentesített szociális helyiséget is kialakítottak a házban, aminek könnyebb megközelítését rámpa is szolgálja.

Ezen a héten bebútorozzák a helyiségeket, a használatbavételi engedély birtokában pedig megkezdődhet az 50 fős klub, illetve az ellátásszervezés átköltöztetése – tudtuk meg Szabóné Tóth Iréntől, a csongrádi Szociális Ellátások Intézményének megbízott vezetőjétől. A telephely-összevonás a szociális alapszolgáltatásokat érinti, így a Fő utca 64. lesz júliustól a szociális étkeztetés, illetve a közösségi pszichiátria, a házi segítségnyújtás, a tanyagondnoki és a támogatószolgálat központja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyatékos otthont adtak át Csongrádon

Közel egymilliárd forintból új, fogyatékos embereket ellátó bentlakásos intézményt adtak át pénteken… Tovább olvasom