Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Átszervezések a rendelőintézetben

Hallásgondozó szakrendelés beindítását és a reumatológia bővítését tervezi a csongrádi Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény. Mindehhez nem igényel pluszforrásokat a rendelőintézet, a változtatásokat ugyanis belső átszervezéssel, a sebészeti és a nőgyógyászati szakorvosi órák csökkentésével akarják megoldani.
Audiológiai szakrendelést hoznak létre a csongrádi rendelőintézetben Fotó: Tésik Attila
Csongrád lakosságának elöregedése miatt mindenképpen szükség van az egészségügyi ellátások szerkezetének átalakítására – már történtek is változások a csongrádi rendelőintézetben. Első lépésként a kardiológiai és belgyógyászati szakrendeléseit, valamint a diagnosztikai lehetőségeit bővítette az intézmény, belátható időn belül pedig kilenc órával növekedhet a reumatológiai szakorvosi órák száma. Mivel ezen a területen fizioterápiás fejlesztést terveznek, és az új rendszer beindításához egy félállásban foglalkoztatott szakember felvételére is szükség van, előreláthatólag jövő év elejétől jelentősen rövidül a csongrádi és környékbeli betegek várólistája.

– Egyre több idős ember van, aki hallásproblémáktól szenved – indokolta az audiológiai szakrendelés létrehozását Sipos Tibor igazgató főorvos, aki szerint az érintettek számának becsléséhez támpontot adhat az egészséghét, ahol hétfőtől szerdáig például hallásszűrő vizsgálatokra várják az érdeklődőket. A heti tízórás betegellátás mielőbbi beindítása érdekében már megkezdődtek a tárgyalások egy szolgáltató társasággal, és ha megállapodás születik, rövid időn belül beindulhat a szakrendelés. A tárgyi feltételek, így a csendes kamra és a műszerek adottak.

– Az átszervezés miatt anyagi veszteség nem várható, azaz a változtatásokhoz nincs szükségünk pluszforrásra – utalt a sebészeti és a nőgyógyászati szakorvosi órák csökkentésére Sipos Tibor. E két utóbbi területen a betegforgalmi adatok indokolták az átalakítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ jelöltje

Otrosinka Ferencet választotta országgyűlési képviselőjelöltjének a Szabad Demokraták Szövetségének… Tovább olvasom