Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Babafákat kaptak a csanyteleki gyerekek - galéria

Babafákat kaptak a csanyteleki gyerekek - galéria
Az utóbbi öt évben született gyermekeknek ültettek fákat a csanyteleki sportpályán anyák napján. A ligetben idén ötven fa kapott helyett, de a kezdeményezést jövőre is szeretnék folytatni.
A szemerkélő, majd egyre jobban rákezdő eső ellenére jó páran döntöttek úgy, hogy részt vesznek az első csanyteleki babafaültetésen. A kiszámíthatatlan időjárás miatt ugyan a fákat már elültették, de azért a szorgos gyerekkezek még elvégezték az utolsó simításokat, dolgoztak a műanyag lapátok és kis gereblyék.

– Régi vágyam volt, hogy fát ültessünk a csanyteleki gyerekeknek. Most nyílt rá lehetőség, hogy egy pályázatnak köszönhetően megvegyük ezeket az előnevelt fákat, így ezzel sem terheltük a falu költségvetését. Hagyományt szeretnénk teremteni a liget létrehozásával. Remélem, minden évben tudunk majd újabb fákat ültetni
– mondta el lapunknak Forgó Henrik polgármester.
Babafákat kaptak a csanyteleki gyerekek. Fotó: Majzik Attila (galéria)
A 2014 és 2019 közötti időszakban nyolcvankilencen születtek Csanyteleken, közülük ötven gyerkőcöt regisztráltak a faültetésre. Aki idén nem élt a lehetőséggel, az jövőre, a következő alkalommal is kérhet fát gyermekének.

A facsemeték átadásával egy időben családi mozgásprogram várta a csanytelekieket. Az állapotfelmérések és az életmód-tanácsadás mellett kipróbálhattak szórakoztató szabadtéri játékokat, sőt még a rönkhajítást is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefognak az álláskeresőkért Csongrádon

Együttműködik a Csongrádi és Szentesi járás, valamint Mindszent város, hogy egy foglalkoztatási… Tovább olvasom