Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Bedő elköltözik a városi bérlakásból

Csongrádon olyanok költöztek be négy éve a Csókásy Ferenc és a Pajtás utcában a költségelvű bérlakásokba, akik a kiírt pályázat feltételeinek a legjobban megfeleltek. Köztük volt Bedő Tamás polgármester is.
Legutóbb 2004-ben emelték a lakbéreket Csongrádon, de az infláció miatt ez ismét esedékessé vált. Berkes István, a város jegyzője indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a szociális bérlakásoknál 10, a költségelvűeknél pedig 40 százalékkal emelik az árakat. A költségelvű bérlakásoknál az volt eddig is, s marad ezután is a szempont, hogy a befolyó bérek elegendőek legyenek a lakások fenntartásával kapcsolatos valamennyi költség kifizetésére, vagyis megközelítsék a piaci árakat.

A jelenlegi bérlők, akik szinte sajátjukként óvják és gondozzák a lakásokat, azt kérték, hogy a szerződésben foglalt öt év letelte után, amikor valamennyi lakásra lehet pályázatot benyújtani, akkor őket előbérleti jog illesse meg.

Ezzel Murányi László önkormányzati képviselő nem értett egyet, végül a döntéshozók abban maradtak, hogy nekik is éppúgy kell versenyezni a lakás megszerzéséért, mint bárki másnak. Bérlakásokra szükség van – tette hozzá Pap Gabriella képviselő –, nem mindenkinek lehet saját tulajdonú lakása, mert anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé. Bedő Tamás polgármester kijelentette: tavasszal nem pályázik újra, elköltözik, ezzel jelezni kívánta, hogy nem érintett a vitában. Megjegyezte: valóban igény lenne több szociális bérlakásra, ahol a lakbér fele annyiba kerül, mint a költségelvű bérlakásokban.

Februártól a városközpontban lévő összkomfortos szociális bérlakásokban egy négyzetméterért 154 forintot kell fizetni, míg a Pajtás és a Csókásy utcában, a város szélén lévő költségelvű bérlakásban ez az összeg 364 forint.

Lehet, hogy a megemelt bérleti ár sok pályázót megfontolásra késztet, mivel a városközpontban ennyiért bútorozott albérlethez is lehet jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélessávú premier Tömörkényen

Tömörkényen már működik az a szélessávú telekommunikációs hálózat, amelynek megépítésére 246 millió… Tovább olvasom