Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Bedő Tamás függetlenként indul

Csongrád - Független polgármesterjelöltként indul Csongrádon az önkormányzati választáson Bedő Tamás. Nem tagadja meg az MSZP-t, de jobboldaliak és civilek is segítik, ezért döntött így. Képviselői csapatot nem szervez. Azt mondja, 8 évig együtt tudott dolgozni azokkal, akiket a csongrádiak mellé választottak.
Miután a Jobbik nem indít polgármesterjelöltet Csongrádon, a kormánypártok támogatásával újból induló Kőrösi Tibornak eddig egyetlen kihívója van: az elődje.

– Amikor politizálni kezdtem, eldőlt, hogy édesapám révén inkább a baloldal áll hozzám közel, a család másik ága viszont épp a másik oldalhoz tartozik. Nagyapám, akit egykor kuláknak nyilvánítottak, Kunszentmártonban a kisgazdapárt alapítója volt, az ő szempontjait is megértettem, ahogyan azokét a jobboldali képviselőkét is, akikkel 8 éven keresztül együtt dolgoztam – mondja Bedő Tamás.

A 42 éves agrármérnök, növényvédő szakmérnök és szakközgazdász 1993 óta tagja az MSZP-nek, 2002-től 2010-ig polgármester volt, 2006-tól listán a párt országgyűlési képviselője is. Ebben a minőségében azért gyakran megmosták a fejét a csongrádi testületben a Gyurcsány- és Bajnai-kormány miatt. Azt mondja, nem ezért döntött úgy, hogy ezúttal függetlenként indul. – Nemcsak egy politikai párt keresett meg, hanem jobboldaliak és civilek is, és a polgármesteri poszt inkább szakmai, nem politikai tisztség. Azért gondolom, hogy igazam van, mert az elmúlt négy év a csongrádi várospolitikában szemlátomást nem az együttműködésről szólt – mondta Bedő.

Bedő Tamás a szegedi megyeháza lépcsőjén. Távolodik a nagypolitikától. A szerző felvétele
Bedő Tamás a szegedi megyeháza lépcsőjén. Távolodik a nagypolitikától. A szerző felvétele

Nem szervez képviselői csapatot. Bár van elképzelése, tapasztalata arról, hogy a jelöltek közül kikkel találná meg a közös hangot, úgy gondolja, a polgármester nem szövetségi kapitány, aki összeállítja a válogatottat. Majd döntenek a csongrádiak, minden körzetben indulnak komoly, felkészült emberek, pártállástól függetlenül.

Bedő most tagja a megyei közgyűlés baloldali frakciójának, de eldöntötte, októberben nem indul az MSZP megyei listáján. Az elmúlt négy évben elsősorban a gazdálkodással és a helyi fejlesztéseket koordináló Leader egyesület vezetésével foglalkozott. Abból a székből nézve sajnálattal látta, Csongrád önkormányzata annyira sem használta ki a Leader nyújtotta lehetőségeket, mint a környékbeli falvak. A város vállalkozói, civiljei azonban pályáztak, és nyertek is szépen. Az Elléspartot, amelyre mindig büszke volt a város, most az Összefogás Csongrádért egyesület teszi alkalmassá arra, hogy sokan megnézhessék, kilátótorony is épül. Ez nagyon jó, de Bedő szerint a mostaninál nagyobb turisztikai beruházásra lett volna mód, ha az önkormányzat az ötlet mögé áll. Nem tette, és Bedő nem érti, miért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelíd vadnyugat Bokroson

A rutinosabb sápadt arcúak farmerben, kockás ingben, cowboykalapban érkeztek Csongrád-Bokrosra, méghozzá fegyverrel a kezükben. Tovább olvasom