Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bedő Tamásék sokáig tűkön ültek Csongrádon

Sokáig tűkön ültek a csongrádi szocialisták a szavazatok lassú feldolgozása miatt. Ahogy jöttek az adatok, egyre nagyobb lett az öröm a Justh Gyula utcai főhadiszálláson, ahol fél tízkor kürtölték világgá, hogy polgármesterjelöltjük, Bedő Tamás nyert.
Fél tízkor teljessé vált az örömünnep a csongrádi szocialistáknál. Bedő Tamás fogadta a gratulációkat. Fotó: Bíró Dániel
Tegnap este nyolc körül a megye többi városában már javában borzolták a kedélyeket a találgatásokhoz jó alapot szolgáló választási részeredmények, a csongrádi szocialisták Justh Gyula utcai bázisán viszont az információhiány miatt izgultak. Az egyik teremben a helyi televízió műsorát figyelték árgus szemekkel a szimpatizánsok, a másikban az interneten követték az eseményeket a jelöltek, voltak, akik a büfés szobában múlatták az időt. A szavazatok lassú feldolgozása tovább növelte a feszültséget; a várakozás csendjét elsőként Havasi Jánosné vezetésének híre törte meg. (Később ő egy szavazattal maradt le vetélytársa mögött, listáról került a testületbe.)

Egyre jobban vezetsz – biztatták Bedő Tamást, aki a mobiltelefonját szorongatva próbált élre törni a családias hírversenyben. A következő örömujjongást Kaczibáné Molnár Katalin részsikere váltotta ki.

– Emberi dolog ez, nagyon emberi – szólt a kommentár a folyosóról, ahol Kiss Péter, a nyolcas kerület jelöltje azon tanakodott, hogy a körzetekről még semmit nem tudnak, csak kósza híreik vannak. Nem kellett sokáig várni egy újabb infóra, befutott ugyanis, hogy dr. Somogyi Árpád is megelőzte vetélytársait.

Negyed tíz körül valaki pezsgőért kiáltott. – Várjunk még! – csitították többen. Fél tízkor teljessé vált az örömünnep, amikor bejelentették, hogy Bedő Tamás nyerte 2006-ban a csongrádi polgármester-választást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltoztak a buszállomáson

Amikor megújult az autóbusz-pályaudvar Csongrádon, elhangzott az ígéret: újjáépül az igen rossz… Tovább olvasom