Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Bedő Tamást is leteremtik Csongrád honlapján

A polgármester időnként, az országgyűlési képviselő és a helyi ellenzék vezetője szinte egyáltalán nem olvassa Csongrád hivatalos weboldalának fórum rovatát. Itt a hozzászólók olykor éles kritikát fogalmaznak meg velük vagy pártjukkal szemben. A városvezetők szerint csak egy szűk kör mond így véleményt.
„Sajnos igazat kell, hogy adjak a Majdnem falulakónak... Ezt a várost teljesen tönkretették, és ugyan ki érte a felelős?"– írta vasárnap este Csongrád hivatalos weboldalának fórum rovatába Szuku. A www.csongrad.hu-n a hozzászóló mindkét politikai oldal képviselőit ostorozta, és azzal zárta a döntéshozóknak szánt mondandóját, hogy „ne vedeljetek annyit az önkormányzati gyűlések után."

Az éles hangvételű netes véleménynyilvánítás nem új keletű Csongrádon: a város honlapján létrehozott fórumhoz eddig 139 regisztrált hozzászóló csatlakozott, különböző témákban 1319 hozzászólás született, és ezeket 700 látogató olvasta el az elmúlt egy évben.

– A kampány időszakában minden eddigi eredményt felülmúlt látogatottságunk, és jóval több hozzászólás is született akkor, mint előtte vagy utána – nyilatkozta lapunknak az oldal szerkesztője és egyben moderátora, Berényi Péter. Tapasztalatai szerint csak elvétve kellett moderálni a megszólalókat, akik zömmel csak becenevükkel vállalták írásaikat. Örömmel vette például, hogy egyik helyi pártszervezet vagy politikus sem kérte tőle a hozzászólások szűrését.

– Hetente, kéthetente megnézem, mit írnak, és ha vannak olyan vélemények, amelyek valóban rávilágítanak egy fontos kérdésre, igyekszünk időben reagálni a megfogalmazottakra – mondta saját fórumozási szokásairól Bedő Tamás. Csongrád polgármestere szeptemberben élt is a fórum adta lehetőséggel, és arra szólított fel, hogy minél többen szóljanak hozzá a kampány vitatémáihoz. Pár napra rá egy Karatés néven bejelentkező fórumozó le is teremtette emiatt, és számon kérte tőle korábbi választási ígéreteit. – Semmi baj sincs azzal, hogy valaki kritizál, viszont jobban örülnék, ha többen megfordulnának a fórumon, mert nem túl széles kört érint egyelőre ez a netes lehetőség – tette hozzá Bedő Tamás.

– Nem szoktam böngészni a fórumot – nyilatkozta lapunknak Pap Gabriella. A helyi Fidesz-frakció vezetője szerint egy szűk kör látogatja a város honlapját, így az ott megfogalmazott véleményeket nem lehet reprezentatívnak tekinteni, ráadásul íróik névtelenségbe burkolóznak. A párt tagjai ugyanakkor figyelemmel kísérik a csongrádi netfórumot, értesülnek az őket érintő írásokról.

– Nem foglalkozom a névtelen kritikákkal, ráadásul Csongrádon egyelőre csekély az internetes lefedettség, ezért nem akarom túlértékelni a fórum súlyát – mondta érdeklődésünkre Vincze László. A település országgyűlési képviselője szerint nem kell ahhoz elbújni a technika mögé, hogy az ember kifejtse véleményét. Ő is inkább annak a híve, hogy személyesen mondják el az emberek a problémáikat, véleményüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét futtat a MÁV

Decembertől három perc marad a kiskunfélegyházi átszállásra, ha valaki Csongrádról vagy Szentesről… Tovább olvasom