Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Behegedhet a csongrádi Dózsa György tér sebe

A városképet is meghatározó társasházat építene egy ingatlanfejlesztő cég Csongrád szívében, a Dózsa György téren. Az évtizedek óta üresen álló telekre sokáig szállodát képzeltek a városvezetők, de a fürdőbővítéssel együtt ez sem valósult meg.
A városképet is meghatározó társasházat építene egy ingatlanfejlesztő cég Csongrád szívében, a Dózsa György téren. Az évtizedek óta üresen álló telekre sokáig szállodát képzeltek a városvezetők, de a fürdőbővítéssel együtt ez sem valósult meg. A beruházók egy háromszintes, mélygarázzsal ellátott épületet terveznek ide, amelynek földszinti részébe egy olyan pénzintézet költözne, amilyen még nincs jelen a városban.

Csongrád egyik régi sebe hegedhet be azzal, ha beépül a Dózsa György téri buszpályaudvar szomszédságában álló üres telek, ami évtizedek óta buszparkolóként funkcionál. A közel kétezer négyzetméteres területtel kapcsolatban sokáig merész terveket dédelgettek a városvezetők, de a fürdőfejlesztés egyik elemeként odaképzelt szállodából nem lett semmi. Helyette éveken át nyugatról behozott használt buszokat árultak a város szívében kialakított telephelyen, amit csak 2003-ra sikerült felszámolni, de akkor is csak azért, mert a parcella bérlője nem fizette ki időben tartozásait. Akkor úgy döntött a városgazdasági bizottság, hogy továbbra is szállodaépítésre szánják a területet, és amíg nem kopogtat ajánlkozó, parkolóként hasznosítják.

A körbekerített területre – amelyen most is buszok és autók állnak – február elején vételi ajánlatot tett egy ingatlanfejlesztő társaság. A csongrádi SZ&G Projekt Kft. azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy 35 millió forintért megvenné az üres telket, ahová egy háromszintes társasházat építene, melynek földszintjén egy pénzintézet kapna helyet.

Lapunk úgy tudja, hogy a Budapest Bankkal, a Szőreg és Vidéke Takarékszövetkezettel és a Magyar Takarékszövetkezeti Bankkal is előrehaladott tárgyalásokat folytat a cég arról, hogy fiókot nyissanak Csongrádon.

Az önkormányzat felértékeltette az ingatlant, amely hozzávetőleg annyit ér, mint amennyit a befektető társaság ajánlott, de mivel 20 millió feletti vagyontárgyon csak nyilvános pályázaton lehet túladni, pénteken úgy döntött a képviselő-testület, hogy árverésen hirdeti meg a telket. Az építkezés előkészítésénél viszont – a terület más besorolása miatt – szükség lesz a helyi rendezési terv módosítására, amely akár fél évig is elhúzódhat.

– Mi számoltunk ezzel a hat hónappal. Terveink szerint 2008 elején látnánk hozzá a kivitelezési munkákhoz – nyilatkozta lapunknak az SZ&G Projekt Kft. ügyvezetője. Szólik Tamás azzal kapcsolatban nem tudott pontos számot mondani, hogy hány lakás lesz a társasházban, de azt elárulta, hogy a három emeleti szint felett a tetőteret is beépítenék, illetve mélygarázst is kialakítanának az épület alatt. Az ügyvezető hangsúlyozta, olyan külső megjelenést terveznek a háznál, amely nemcsak illeszkedik a Dózsa György tér hangulatához, de akár annak díszévé is válhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a költségvetést Csongrádon

Négy fideszes szavazatnak köszönhetően szerdán késő este elfogadták Csongrád 2007-es költségvetését.… Tovább olvasom