Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Bökényben lehet az összevont rendelő

Összébb húzza magát a csongrádi Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény: idén a rendelőintézetbe költözne át a tüdőgondozó, de hosszabb távon a Szentháromság téri rendelőket is a Bökénybe helyeznék át. Szükség lesz egy liftre, ami nyárra készülhet el. Áprilistól betegelőjegyző rendszer is működik majd a rendelőintézetben.
A Szentháromság téri rendelőket is Bökénybe helyeznék át. Fotó: Bíró Dániel
Az olcsóbb működtetés és a gördülékenyebb betegellátás érdekében összevonnák a csongrádi Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény telephelyeit. Az intézmény jelenleg a rendelőintézet mellett a Szentháromság téren, a gyógyfürdőben, és az Iskola utcában is működtet szakrendeléseket. Az átalakítások ösztönzésére pályázatot is írt ki a szaktárca, de csak részsikert könyvelhetett el az intézmény: a támogatásból csak az egységes előjegyzést és betegirányítási rendszert tudják megszervezni a Bökényben. A hétmilliós beruházással március végére készülnek el.

Ugyanakkor arról sem tettek le Csongrádon, hogy egy tető alá kerüljön a járóbeteg-ellátás. A telephely-összevonás első ütemeként az Iskola utcai tüdőgondozó a rendelőintézetbe, annak is a – mintegy tízmillióból átalakított – kartonozójába és röntgenhelyiségébe költözne át, a megüresedett épületet pedig más úton hasznosítaná az önkormányzat.

– A diagnosztika a Bökényben érhető el, egyebek mellett ez is az összevonást indokolja – nyilatkozta lapunknak Sipos Tibor. Az igazgató főorvos hozzátette, a Szentháromság téri nőgyógyászati és urológiai szakrendeléseknek is meglenne a megfelelő helye a rendelőintézetben, hiszen az épület befogadóképessége nagy, de ehhez két feltételnek is teljesülnie kell. Az egyik, hogy a megüresedett főtéri ingatlant hasznosítani kellene, az ehhez szükséges döntésre még várni kell.

Ugyanígy időbe telik a rendelőintézet akadálymentesítése. Erre a célra nyert ugyan az önkormányzat közel hatmillió forintot, de eddig csak a liftakna készült el. Mint megtudtuk, új beszerzési pályázatot volt kénytelen kiírni a város, mert az első körben nyertes vállalkozás visszalépett. A versenyeztetési eljárás márciusra hozhat eredményt, a lift beüzemelése pedig a nyár derekára várható.

A távlati tervek között szerepel még, hogy jövőre a város uniós pályázati forrásokat szeretne nyerni a bökényi épület felújítására, a kivitelezés 2009-ben várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs forró nyom Bokroson

Nincs forró nyom a Bokros határában történt cserbenhagyásos gázolás ügyében. A helybeli fiatalember… Tovább olvasom