Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Bővül a távhőrendszer

Csongrád - Jelenleg több mint 500 lakást és 21 intézményt lát el a városban távfűtés, a nemrég befejeződött termálrendszer-rekonstrukciónak köszönhetően azonban ez a szám a jövőben emelkedik.
A Muskátli utcai távfűtőmű a rendelőintézet, a Sághy-szakközépiskola, az Aranysziget Szociális Otthon mellett az őszi fűtési időszaktól már a polgármesteri hivatalt, a Nagyboldogasszony-iskolát, valamint a Bársony- és a Batsányi-középiskolát is megújuló energiával melegíti. A képviselő-testület a legutóbbi ülésen határozott arról, hogy a közületek 2950, míg a lakosok 1831 forintot fizessenek gigajoule-onként a távhőszolgáltatásért. A bővítésnek köszönhetően ez az ár később alacsonyabb lehet, mondta korábban Kőrösi Tibor polgármester.

A nemrég zárult projekt összköltsége 415 millió forint, ebből 150 millió forint támogatás. A tervek szerint később az Ének-Zene Iskolát és a fürdőt is rákapcsolják a rendszerre.

Olvasóink írták

  • 1. Lótusz9 2012. július 15. 08:42
    „Csongrádiak figyelem!!!! NE EGYEZZENEK BELE KÖLTSÉG MEG OSZTÓBA, NE SZERELTESSENEK FEL MÉRŐKET, MERT AKKOR UGYAN ÚGY JÁRNAK MINT A NAGYOBB VÁROSOKBA !!!MEG SZÍVJAK KEMÉNYEN , FŰTÉS VÉGÉN !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csöngettek a szomszédnak mielőtt kimenekültek az égő lakásból

A károsultak egyike Petrovszki Pál, aki egyedül neveli két fiát. A lakásuk közvetlen a tűzfészek mellett volt. Tovább olvasom