Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Csak a gőzössel megy a csongrádi mozi

Csongrád - Koncertlátogatók és az előcsarnokban kialakított kávéház vendégei tartják el Csongrádon a mozit. A Megy a gőzös bemutatója óta alig akad néző, aki jegyet váltana a vetítésekre, ezért decembertől kevesebb filmet tűznek műsorra a Tisza-parti városban.
Szinte csak a Csongrádon forgatott filmekre kíváncsiak a csongrádiak – így summázhatnánk a helyi mozilátogatói szokásokat, amelyekből a szeptembertől újranyílt filmszínház üzemeltetője is tanult. Koltai Róbert Megy a gőzös című komédiáját eddig 1800-an látták a Tisza-parti városban, és még kilencszázan láthatják, karácsony után ugyanis még három napig fogják vetíteni. A Megy a gőzösre továbbra is kíváncsiak a helybeliek, de – az azóta bemutatott filmek nézőszámai alapján – másra nemigen. A feliratos műveket kiváltképp kerülik a csongrádiak, pedig akár egy jegyvásárlónak is levetítik a filmet.

Berényi Edit szerint egy előadás negyven-ötven nézővel lenne nullszaldós, de ekkora érdeklődésre alig akad példa Csongrádon. Fotó: Bíró Dániel

– Egy előadás negyven-ötven nézővel lenne nullszaldós, de ekkora érdeklődésre alig akad példa. Feltehetően amiatt sem jöttek elegen, mert a filmkínálat sem volt az igazi az őszi hónapokban. Mivel jelentős költséget jelent a terem üzemeltetése, amellett döntöttünk, hogy egy kicsit visszább veszünk, és mostantól kevesebb előadás lesz – mondta lapunknak Berényi Edit. A mozi üzemeltetője szerint ha nem lennének a koncertek, illetve nem működne kávéház az előtérben, már lehúzhatták volna a rolót, pedig ezt nem szeretnék. Nem tervezik, hogy emelik a jegyárakat, marad a 300 és 500 forintos belépő, viszont mától – a nézők visszacsalogatásának reményében – bevezetik, hogy minden tizedik mozilátogató visszakapja a jegy árát.

Autósmozi nyárra

Csongrádon a mozi is csatlakozik ahhoz a jövő júniusi művészeti fesztiválhoz, amit a művelődési központ szervez több helyszínen. A mozi 24 órás filmvetítésén 5-6 olyan alkotást mutatnak be, amely valamilyen módon kötődik Csongrádhoz. Egy estére az épület előtti parkolót autósmozivá alakítanák át, ott rövidfilmeket mutatnának be. Ha a szabadtéri rendezvénynek sikere lesz, nyáron többször is újranyitna az autósmozi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A templomból hazatérő gyerekeknek mutogatta magát

Csongrád - Templomból hazaigyekvő kislányok előtt mutogatta magát szeméremsértő módon egy férfi… Tovább olvasom