Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Csak pletyka a csongrádi Tesco

A csongrádi szóbeszéddel ellentétben egyelőre nem tervez áruházépítést a városban a Tesco. A városházán is hallottak az interneten ugyancsak megjelent pletykáról, de hivatalosan nem keresték meg az önkormányzatot az ügyben.
A csongrádi szóbeszéddel ellentétben egyelőre nem tervez áruházépítést a városban a Tesco. A városházán is hallottak az interneten ugyancsak megjelent pletykáról, de hivatalosan nem keresték meg az önkormányzatot az ügyben. A hírbe hozott kiskunfélegyházi úti területen valóban felpezsdült az adásvételi kedv, de ahhoz, hogy üzletet nyisson ott egy multi, a településrendezési tervet is módosítani kellene.

Felröppent a hír Csongrádon – és úgy néz ki, szélvészgyorsan terjed –, hogy áruházat építene a városban a Tesco. A téma a város honlapján fórumozókat se kerülte el, sőt közöttük van, aki biztosra veszi, hogy az angol multinacionális cég üzletet nyit a Tisza-parti városban. A találgatások arról szólnak, hogy a kiskunfélegyházi út mentén nemrégiben felszámolt telephelyek helyén épülne föl egy vásárcsarnok, közvetlen a tervezett elkerülő út csatlakozásánál.

Megkeresésünkre Bedő Tamás elmondta, ők is hallottak a Tesco állítólagos csongrádi megjelenéséről, de a városházán hivatalosan senki sem érdeklődött ilyen beruházási ügyben. A polgármester hozzátette, az is alapot szolgáltathatott a találgatásoknak, hogy az utóbbi időszakban felpezsdült az adásvételi kedv a tervezett elkerülő utat szegélyező ingatlanoknál. A félegyházi út mentén, a bontóval szemben például négy szomszédos terület cserélt gazdát az elmúlt félévben, a rajtuk álló építményeket jórészt már elbontották. A földhivatali nyilvántartás szerint a telkek egy kiskőrösi magánszemélyhez kerültek, akit lapzártánkig nem sikerült elérni.

Mint azt a polgármesteri hivatalban megtudtuk, ha lenne is szándék az áruházépítésre, a jelenlegi szabályozás mellett meghiúsulna az elgondolás, tudniillik a város településrendezési tervét kellene módosítani ahhoz, hogy a 451-es főút városba bevezető szakaszán megfelelő méretű csarnok és parkoló épüljön kereskedelmi és szolgáltató céllal. A településrendezési tervet leghamarabb 2008 elejére módosítanák, s csak utána következhetne az engedélyeztetési eljárás.

– Rövid távú terveink között nem szerepel csongrádi beruházás – nyilatkozta lapunknak Hardy Mihály, a Tesco Global Zrt. pr-igazgatója. Hozzátette: mindez nem jelenti azt, hogy néhány év múlva ne gondolkodnának el azon, hogy Csongrádon egy kisebb áruházat hozzanak létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elfelejtett templom

Tíz éve háborítatlanok a csongrádi Ellés-monostor feltárt romjai. A középkori épület maradványai… Tovább olvasom