Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csongrád, összevonás után

Kőrösi Tibort, a gimnázium korábbi igazgatóhelyettesét nevezte ki a fenntartó megyei önkormányzat a három helyi középiskola összevonásával létrejött Csongrádi Oktatási Központ (CSOK) élére.
A 42 éves jogvégzett tanár egyetlen pártnak sem tagja, szerinte eddigi munkájának elismerése, hogy fölkérték az új intézmény vezetésére. Az összevonás egyébként nem érinti a tantestületek létszámát, ellenben nyolc technikai, illetve gazdasági dolgozót elbocsátanak a tagintézményeknél.

Nevüket és szakmai önállóságukat is megőrzik a Csongrádi Oktatási Központ tagintézményei – mondta lapunknak a szakközépiskolák összevonásával létrejött új intézmény néhány hete kinevezett igazgatója, Kőrösi Tibor. A 42 éves, jogvégzett földrajz–történelem szakos tanár az elmúlt hat évben a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettese volt, és szerinte, mivel egyetlen pártnak sem tagja, eddigi munkájának köszönhető, hogy júniusban megkereste őt a fenntartó megyei önkormányzat. Akkortájt – a gimnázium tantestületével egyetértésben – még ő is úgy látta, hogy az integráció tervezete nem állt össze egységes egésszé, több ponton átdolgozásra és konkretizálásra szorul. A megyén azonban lóhalálában dolgoztak a téma felelősei, így júliusra elkészülhetett egy olyan anyag, amely garantálja, hogy a tagintézményekbe járó gyerekek sem az oktatás, sem a nevelés, sem a hagyományok terén nem kapnak majd kevesebbet, mint eddig.

Fábián nyugdíjba megy

A szakközépiskolák vezetőihez hasonlóan a Batsányi János Gimnázium eddigi igazgatóját, Fábián Györgyöt is felkérte Kőrösi Tibor, hogy folytassa munkáját a tagintézmény élén, de a szocialista színekben politizáló tanárember nem kívánt állásban maradni, helyette nyugdíjazását kérte. Döntésének hátteréről meg szerettük volna kérdezni őt, de nem kívánt nyilatkozni.  
Kőrösi Tibor azokra a szakmai félszekre reagálva, miszerint nem rendjén való három eltérő profilú középiskola összevonása, elmondta: mivel mindhárom tagintézményben foglalkoznak szakképzéssel, ez volt a közös nevező, ami megkönnyítette az integráció levezénylését. Ezzel együtt fontos volt számára, hogy saját arculatukat is megőrizzék az iskolák. Mindenütt kinyilvánította, számít a korábbi vezetőkre, akik – egy kivételtől eltekintve – élnek is lehetőséggel.

Az igazgató úgy véli, a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola, a Sághy Mihály Ipari, valamint a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola összevonása az elkövetkező egy évben több tízmillió forint megtakarítást eredményez. Az integráció nem érinti a tantestületek létszámát, egyetlen pedagógust sem bocsátanak el, ugyanakkor a költséghatékonyság érdekében nyolc gazdasági, illetve technikai dolgozótól válnak meg a három tagintézményben.

Kőrösi Tibort egy évre nevezték ki, és ha jövőre pályázatot írnak ki az intézményvezetői állásra, ő mindenképp versenybe száll, hogy folytathassa megkezdett munkáját.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Össznépi keserűség a Körös-toroki napok után

Csongrád - A fergeteges éjszakai bulik ellenére sokan keserű szájízzel mentek el az idei… Tovább olvasom