Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Csongrád testvérvárosa lenne Szentesnek?

Megszólták a városházi hivatalnokokat a csongrádi képviselők az önkormányzat pénteki ülésén, amelyen felmerült: testvérvárosi kapcsolatot kellene kezdeményezni Szentessel.
Kritikával illették a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját és hozzáállását a csongrádi képviselők az önkormányzat pénteki ülésén. Elhangzott: előfordul, hogy a hivatal nem válaszol a lakossági megkeresésekre. Havasi Jánosné szégyenteljesnek nevezte, hogy fiatal hivatali munkatársak nem viszonozzák az ügyfelek köszönését, Fábián György pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy kerekes székkel nem lehet bejutni az épületbe. Bedő Tamás polgármester elmondta: azzal együtt, hogy megnövekedtek a feladatok, miközben a létszám nem változott, összességében jól végezte dolgát a hivatali apparátus. Berkes István jegyző elmondta: a városháza idei felújításával megoldódik az akadálymentesítés.

Csongrád külkapcsolatairól több városatya úgy nyilatkozott, hogy ellaposodtak, gazdasági hasznot nem hoztak a településnek, pedig voltak kiaknázható lehetőségek. Murányi László azt vetette fel, hogy testvérvárosi kapcsolatot kellene kezdeményezni Szentessel, ilyenre ugyanis van példa más országokban, és az együttműködés eredményesebb lehetne. A grémium módosította a helyi szociális rendeletet: 70 éven felüliek – jövedelmüktől függően – 35 százalékos kedvezményt kaphatnak a szemétszállítási díjakra, és ekkora engedményben részesülhetnek azok a kiskorút nevelő családok is, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 42 ezer 750 forintot.

Olvasóink írták

 • 19. Feketevár 2010. február 06. 21:22
  „Összefogással többre jutnánk 50 000 ember!HA a régészeti kutatások tisztáznák a középkori vár pontos helyét,kiderülhetne,hogy édestestvérek vagyunk!!!Idegenforgalmilag is nagy bumm lenne.”
 • 18. triniti 2010. január 26. 07:01
  „Én megint csak a saját munkahelyemet tudom példának hozni. Ezek a kérdések nálunk is felmerültek, a beléptető kapuk is, csak viszájára fordult a dolog. A túlórákért nem fizetnek, és bizony az is rajta volt a kártyán. (azt ugye nem fizetik, asszem a Hivatalban sem) Így leszerelték... Mellesleg a cikk pont a fiataljaibbról ír, asszem pont ők a legnormálisabbak. De legalább kiöljük belőlük.

  Gondolom túl vannak fizetve ha turkálóba kell nekik járniuk.. :-)
  Azt azért nem sajnálom tőlük. Járjanak...”
 • 17. hírfigyelő 2010. január 25. 21:29
  „Eltudom képzelni Szentesnek milyen szinten hiányozhat Csongrád....”
 • 16. faQtya 2010. január 25. 21:19
  „Ahol fegyelmezett és kellően szigorú a főnökség, ott az alkalmazottak sem "lógnak".
  Még akkor se "cincognak az egerek, ha nincs otthon a macska"
  ... és akkor nincs szükség elektromos be- kiléptető kütyükre, stb.
  De mint alább írtam: fejétől...
  Szóval, addig, amíg nem kerül ide két erős kezű vezető, nem lesz fegyelem.
  Ha meg mégis, legalább 4-5 fejnek porba kell hullania, hogy a többi észbe kapjon.”
 • 15. hank 2010. január 25. 19:40
  „Szerintem meg lehetne oldani pl. azt, hogy amikor kimegy ebédelni, akkor regisztrálja magát a dolgozó azzal, hogy átmegy a kilépő kapun és amikor visszajön, akkor visszaregisztrálja magát. Így követhető, hogy ki mikor mennyit dolgozott és midnenki megnyugodhatna.

  Az elektronikus ügyintézés ott kezdődne, hogy reagáljanak az email-ekre.
  Szentesen jeleztem egy balesetmentes helyet.
  2 hét múlva jött a levél: megadtak egy dátutom, hogy addig megcsinálják, hogy ne legyen balesetveszélyes.
  És megcsinálták. Ez a TÖKÉLETES ügyintézés.
  Miért?
  - meghallgattak
  - reagáltak a levélre
  - adtak egy időpontot, hogy meddig javítják ki
  - megoldották: azaz kijavították

  Hank”
 • 14. bekoantal 2010. január 24. 19:28
  „Ha bemegyek a közértbe, oszt mondom, hogy:
  - Jó napot! - fogadják, hogy - Jó napot!
  Ha bemegyek a hivatalba, és illetem a dolgozót:
  - Jó napot kívánok! - válaszolnak: - Jó napot kívánok.
  Ha egy idős bácsikával találkozva Adjon Istent kívánok, Fogadj Isten a felelet.
  Természetesen előre köszönök a tisztelt honatyáinknak - honanyáinknak. Jobb esetben visszaköszönnek. De sokszor csak rám néznek, méregetnek, vajon ki fia-borja vagyok, és rezzenéstelen arccal továbbmennek. És akkor arra gondolok, hogy már megint mit csináltam rosszul. Ezt nem így tanultam.”
 • 13. szemlelodo 2010. január 24. 16:12
  „A felvetett hibákat hiányosságokat fel lehetne számolni,a hivatal átvilágításával,mellyel rendszerváltás óta adós a városvezetés. Szükség lenne a dolgozók korrekt munkanap fényképezésére, a minőségbiztosítási rendszer bevezetésére, valamint az e-ügyintézés mielőbbi bevezetésére.”
 • 12. keletaru 2010. január 24. 13:10
  „futó ! Szegeden láttam a csongrádi /önkormányzati " Fordot" a múlt héten !Jelzem sajnos nem tudtam lefényképezni , de nem önkormányzati céllal járt ott mint az jobb első ülésen láttam ! Nem akarok személyeskedni ellenőrizzék a menetlevelet , " ha akarják " ! De lehet látni a Nivát is mikor fenyőfát, ebédhordót szállít bajuszos emberrel nyilván nem az önkormányzathoz. De itt már ehhez szoktatták a "isten adta " népet . Mindent......oda , mi meg maradjunk csendbe . Ha valaki meg szól az meg csak egyedi esett, persze felelősségre vonás nélkül . Tudjuk ki mit csinál bent felelősséggel ! Azért tartunk itt ! Nem kellene már ez az áll szentség , meg a szelektív hallás ! Mint tudjuk hazánknak 60-éve nincs " Magyar"-vezetője akkor mit várunk helyi szinten , a "párt"-katonáktól " , listás képviselőktől !!! Meg a csongrádi kétszinű JOBBIK-tól !? Értünk !? Üdv Kuci”
 • 11. triniti 2010. január 23. 20:46
  „Sajnos elérték a képviselők azt, amit akartak, azzal hogy a hivatali dolgozókat szidjuk. Szidhatjuk, mert köztük is van ilyen is olyan is. Mint a képviselők, vízvezeték szerelők, fórumozók(na ehhez nem kell diploma_sajnos) stb között. Én más szektorban vagyok ügyintéző, de ember legyen a talpán, aki a sok hülyét kibírja, nem véletlen cserélnek bennünket évente más munkakörbe. Sajnos azt is tudom, hogy a túlóráimat (azt nem fizetik)csak lecsúsztatni tudom, és ha meg lát az ügyfelem a boltba bizony rá kérdez a munkámra. Függetlenül attól, hogy az üvöltő gyerek a karomon van, bölcsibe megyünk. Mert csak Ő_csak Ő senki más nem fontos. Ilyen világot élünk. Nekem csak jó tapasztalatom van (ITT) az ügyintézéssel kapcsolatosan, ha van ügyfél fogadás ha nem engem még nem küldtek el (le is kopogom).
  Ma minden magyar magyarnak esik. A legrandább nép vagyunk. Félelmet keltünk magunkban, uszítunk. Ez is az. Asszem pont MSZP.s az asszony aki uszít. Mint a hirdetésben: 70 év lesz a nyugdíj határ ha rászavazol a fideszre. Szorongj, félj, legyél öngyilkos, ess neki a szomszédodnak, ő rászavaz, gyűlöljed, írtsad, akasszad. Ettől nem lesz jobb, és nem is lett. Sőt csak rosszabb...”
 • 10. cicvarek 2010. január 23. 19:48
  „9. faQtya.
  de igazad van!”
 • 9. faQtya 2010. január 23. 17:12
  „...én meg űgy gondolom, hogy a városnak/háznak kellene olyan erős kezű vezető (polgármester/jegyző), aki nem engedi a link munkavégzést. Sajnos többször lehetett tapasztalni, hogy milyen szinten nézik el afizetett alkalmazottak mulasztásait.
  Ahogy mondani szokták: fejétől...”
 • 8. futó 2010. január 23. 12:00
  „Kedves woodu
  Úgy gondolom meg kellene említened név szerint azokat az embereket akiket te látsz 11 órakor menni a csajkájukkal ebédért vagy a duriba így talán a vezetők jobban oda tudnának azokra az emberekre figyelni.
  Üdv. futó”
 • 7. azénéletem 2010. január 23. 11:31
  „A hivatal dolgozóinak munkáját nem ismerem nincs kapcsolatom velük. A képviselő testületről nincs túl jó véleményem.Hála munkájuknak városunk elnéptelenedik! Rengeteg az eladó ház, lakás Csongrádon /mai Szuperinfó tanúsága szerint is/. Kevés ember tud itt megélni - nyugdíjas városnak jó lesz! Pakrekonstrukcióra rendre pályázunk. Munkahelyteremtésről nem igazán hallottam, lehet az én hibám. De kérem szépen a szemétszállítási díjról tájékoztasson már valaki! Lehetett szerződni kevesebb szemét elszállítására. Szerződtünk - szelektíve gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre. Most ez már nem jó? Új játékszabályok lesznek - vannak? Mi ez a kedvezményesdi? Miért nem az igénybevett szolgáltatásért kell fizetni? Ha csak Szentesig utazom nem kell Szegedig jegyet vennem. Mért szemét mennyisége után szeretnék szemétszállítási DÍJAT fizetni. Ha ELVÁRT SZEMÉTADÓ-ról van szó akkor étem!”
 • 6. woodu 2010. január 23. 09:56
  „Abban is egyetértek az előttem szólóval, és a képviselővel, hogy az önkormányzati alkalmazottak nagyon elmodorosodtak, nem végzik kellőképpen és gyorsan a munkájukat. Tapasztaltam jómagam is, hogy munkaidő alatt telefonálgatnak, a turkálókat járják, 11 órakor mennek a csajkával ebédjükért, olyan időpontra idéznek írásban, amikor nem is tartózkodik az épületben, és még csak előtte nem is értesít az ügyintéző.
  Szabadalmaztatni kellene azon ötletemet, hogy megkurtítanám az önkormányzati dolgozók létszámát a negyedére, és helyettük egy automata gépet alkalmaznék, még pedig úgy, hogy az ügyfél az érintő képernyős computer monitorjába beírja az adatait, azon témában, amelyet kiválaszt, például szociális ügyben, és hogy mit szeretne, és a gép miután ellenőrizte az adatainak a helyességét, egy percen belül válaszolna az ügyfél kérvényére. Ha túl komplikált esetről lenne szó, akkor a gép adna név, szoba szám szerinti személyes ügyintézőt, aki segítene. Egyébként meg felesleges a személyes ügyintézést egyen-munkákkal leterhelni, amit gép is eltudna intézni, azaz egy határozatota gép is ki tudna nyomtatni, mint egy bank a banki számlakivonatot.
  Így nem csak lerövidülne a személyes ügyintézés ideje, hanem a felesleggé vált dolgozók fizetése is megmaradhatna,és jobb helyre kerülne.
  Mert hát valljuk be, az önkormányzati ügyintézők 90%-a nem oda való, vagy azért, mert amúgy sincs elegendő munkájuk, mint az anyakönyvvezető, vagy lakásügyes stb... - mert hiszen úgy sincsen bérelhető szociális lakás-vagy mert olyan egyen -munkáról van szó, amelyet egy jó szoftverű computer gyorsabban-jobban el tud végezni helyettük. És mellesleg nem is megy el a gép szabadságra, nem lesz beteg, nem sértődik meg, kevesebbet hibázik és hosszútávon a legkifizetődőbb, mert az élő emberi munka a legdrágább.
  Ezen tényleg el kellene gondolkodni. 4-6 fővel megoldanám a Csongrádi Önkormányzat teljes munkaállományát. Persze a vezetőket is dolgoztatnám, mint a jegyzőt, a polgármestert, az aljegyzőt, és társait, akik tényleg csak ...”
 • 5. keletaru 2010. január 23. 09:39
  „faQtya : Ha lehet ilyen "tanutakat " ne javasoljon , ezek képesek komolyan venni . Emlékezzünk mikor Mosonmagyaróvára elmentek medencét nézni, meg kitudja még hova ....!!!! Persze ezt mind értünk a saját pihenő idejükben . volt aki Kínát is megjárta miattunk, értünk ....az isten adta népért !! Ne feledjük a bagázs eddig mindig meg volt elégedve a hivatal munkájával , hisz a jegyzőnek még egyik sem panaszkodott, testületi ülésen. Hisz az alkalmazott mindig a vezető utasítását a munkakörbe leírtakat hajtja végere , tehát akkor kedves reklamálók a " vezetőben " kell keresni a hibát. Üdv Kuci”
 • 4. woodu 2010. január 23. 09:30
  „Egyetértek Murányi testvérrel, ha a testvérvárosi kapcsolatnak anyagi - szervezeti haszna is lehet, mint a szemétszállítás, egészségügy, stb...
  Így is majdnem mindenért Szentesre kell átjárnunk, ők is járjanak ide. Csak meg lehetne osztani a feladatokat, hogy ilyen közel, szinte egymásba érő városnak ne kelljen mindenből kettőt fenntartani, mert az pazarlás, és a megtakarítást a fejlesztésekre kellene fordítani, nem a haszonlesők zsebeibe...
  Például Csongrád lehetne a fürdő-egészség-vellness-fitness-horgászat turizmus fellegvára, a pihenésé, mint egy üdülőfalu, Szentes pedig az iparosításban combosodhatna.
  Szóval mi odamennénk, - így is odajárunk dolgozni, ők meg idejárnának pihenni.
  Csak ebbe az üdülőfalu-kialakításba Szentesnek is részt lehetne vállalni az önerő felmutatáskor. És viszont Csongrádnak, amikor Szentes beruház egy ipari beruházás alkalmával.
  Ki kellene használni ezt a túlzó-közelséget. Lehet, hogy az önkormányzat apparátusát is meg lehetne felezni, mert felesleg, hogy ilyen parányi városkának,ami úgyis fogyatkozik évről-évre, ekkora közig.apparátusa van.
  Szóval ezen tényleg el kellene gondolkodni és nem a válság miatt, de most főleg aktuális is a téma, aspórolás miatt...”
 • 3. szemlelodo 2010. január 23. 05:23
  „Teljes a káosz a Hivatalba a sok új Titán nem tudja hova tenni magát. Az idősebbek szerzett jogon lógnak,többen cafetéria gyanánt 2 órás ebédidőt tartanak, a Hivatalvezető meg csak sunnyog,mert ugyebár amiről nem beszélünk talán nincs is.”
 • 2. faQtya 2010. január 22. 23:36
  „Mások szemében a szálkát...
  Node az nem számít, hogy a "városlejárató kampányműsort" - vagy minek nevezzem a városi ülések műsorát - (ha jól tudom) nem csak a csongrádiak látják. Nekik szabad.
  "Csatlakozni" Szenteshez testvérvárosként? Szép gondolat. De nem kell mindenféle hivatalos, vagy félhivatalos ceremónia ahhoz, hogy egyszerűen példát lehessen venni róluk.
  Miért nem mondjuk Dubaj lenne Csongrád testvérvárosa? Akkor legalább az az 5-6 ember, aki az egyép külföldi testvérvárosokba jár, oda is eljuthatna. Igazán megtehetnénk nekik ennyit az adófizetők pénzéből. Ha már egyéb gazdasági haszna nincs, legalább ők érezzék magukat igazán jól. hiszen megérdemlik.
  Bár ki tudja, talán én hamarabb eljutok oda mint ők máshova - nyugodt lelkiismerettel.”
 • 1. keletaru 2010. január 22. 16:34
  „" fiatal hivatali munkatársak nem viszonozzák az ügyfelek köszönését " tapasztalatom alapján pont ők a legsegítőkészebbek . Nem azt nézik ki kinek a kije , hanem nyomják a gályát . Lehet az nem tetszett a képviselő asszonynak, sorba kellet állni a por néppel . Amilyen az adjon isten , olyan a fogadj isten ! Erre nem gondolt ! Le írom l a s s a n ha bemegy az ember valahová neki kell előre köszönni , még a seregben is . S pont egy " bagázstak " értékeli a hivatalban dolgozó munkáját ? Meg lehet nézni a gomb nyomkodásuk hova vitte a települést, persze csak is értünk ....? ! Talán a saját portáján sepregessen ! De ennyi illetményért segíthetne is a hivatalban , hisz a közösségért akar tenni . Legalább is erre esküdött, nem a szálka keresésre . Érdekes pont választások előtt jönnek a hivatalai alkalmazottak munka moráljával , listás önkormányzati képviselőink !

  Aki emlékszik Szentes már rég gondolt arra a két település együtt pályázzon ! Tegyük fel a kérdést HANGOSAN na kik nem akartak akkor közösködni ??? Igen igen ....tudjuk a választ nem a hídon túliak mondtak nemet !! De értünk mi . De tényleg jó lenne ha egyesülne a két település . Mert akkor polgármesterből, jegyzőből, is csak egy kellene . Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt maradt az elszakadást szorgalmazó bokrosi csapat

Nem mennek a strasbourgi bíróságra a bokrosiak: tudomásul vették, hogy hiába döntöttek népszavazáson, az önkormányzati miniszter és a Fővárosi Bíróság határozata miatt nem önállósodhat a településük. Tovább olvasom