Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Csongrádi ígéretek

A sínen túl élők felemelkedését gátolja, hogy nem egyenlő feltételek mellett csatornázhatnak azok, akik valóban komolyan veszik környezetük védelmét – fogalmazódott meg Murányi László és Nagypál Sándor közös lakossági fórumán a hét végén Csongrádon.
A csatornázás körüli feltételkülönbségek kerültek elsőként szóba a hétvégi csongrádi lakossági fórumon. A felszólalók egyként panaszolták, hogy mellényzsebből nem futja nekik a szükséges átemelő berendezésre, ami 150 ezer forintba kerül. Ezt a költséget jelentősen tetézi még a bekötés ára, így akad olyan háztartás, ahol összességében 345 ezer forintba kerülne a házi rendszer kiépítése.

Bedő Tamás azzal nyugtatta a jelenlévőket, hogy a város más részein élő, a társulatba belépett ingatlantulajdonosoknak akkor is fizetni kell a hozzájárulást, ha nem kötnek rá a rendszerre, míg a problémás körzet lakói maguk dönthetik el, vállalják-e a kiadásokat. A polgármester ígéretet tett az őt felkeresőknek, hogy olyan egyéni pénzügyi konstrukciót dolgoznak ki számukra, ami lehetővé teszi a rácsatlakozás vállalását.

Emellett azt is megígérte, hogy a sáros utcák zúzottkő borítást kapnak április végéig, a kötelező szennyvízszállítás díjszabásánál pedig figyelembe veszik Murányi László és Nagypál Sándor javaslatát, aki az alsóvárosiak és a kevés vizet fogyasztók érdekében azt indítványozta: a méltányosság jegyében a település tekintsen el az egységes tarifától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita az elmaradt fizetésekről

Tegnap sem tisztázódott, mikor juthat hozzá elmaradt másfél havi fizetéséhez a csongrádi… Tovább olvasom