Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Csongrádi kitüntetések

Az eddigi gyakorlattól eltérően – az őszi önkormányzati választások miatt – nem október 23-án, hanem augusztus 20-án adják át a csongrádi kitüntetéseket. Az önkormányzat képviselő-testülete június 30-i ülésén döntött a díjak odaítéléséről.
Posztumusz Pro Urbe–Csongrád kitüntetést kap a nemrég elhunyt Erdélyi Péter magyar–történelem szakos tanár, helytörténész, aki szorgalmasan kutatta a város múltját, és tevékenyen részt vett a helyi múzeum munkájában. Szintén Pro Urbe– Csongrád kitüntetéssel ismerik el dr. Ördögh József munkáját: az Atikövizig szakaszmérnökségének vezetőjét az idei árvízi védekezésben vállalt szerepéért, a helytállásáért illeti meg az elismerés.

Közszolgálati díjat kap dr. Berkes István, a város jegyzője, Morzsik János, a Csongrád Rádió szerkesztője. Testnevelési és Sportdíjjal tüntetik ki a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgócsapatát. Egészségügyi és Szociális Díjban részesül Helbocsányi Istvánné bölcsődevezető, Környezetvédelmi Díjat vehet át Miklós István, a csongrádi Víz- és Kommunális Kft. munkatársa az augusztus 20-i ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Össznépi költözködés Csongrádon

Csongrádon a volt kollégiumból nyugdíjasklub lesz, a jelenlegi bírósági épületben pedig irodaház… Tovább olvasom