Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Csongrádon két iskola diákjainak ingázniuk kell ebédidőben

Csongrád - Szeptembertől kilométereket ingázhatnak majd az ebédért Csongrád két iskolájának diákjai. Az Erzsébet Szálló őszi bezárása miatt átszervezett diákétkeztetésnek nem ez lesz a végső megoldása, az önkormányzat ugyanis két új étkezőt építene az iskolákhoz, de egyelőre nincs rá pénze.
Lemértük: a csongrádi Kossuth-iskola felsőseinek 1000, míg az ének-zenei általános iskola tanulóinak 580 métert kell gyalogolniuk szeptembertől, hogy megebédelhessenek a bezárt, Síp utcai iskola étkezőjében. Mint arról korábban beszámoltunk, a diákétkeztetést azért kellett átszervezni a Tisza-parti városban, mert ősztől hasznosítaná az önkormányzat az utóbbi években csak veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két említett tagintézmény diákjai.

A képviselő-testület döntésének értelmében a Kossuth-iskolánál a szomszédban álló, egykori tüdőgondozó épületében alakítanának ki egy étkezőt, az ének-zenei iskolánál pedig a tornaterem fölé emelnének egy új épületrészt. Minderre egyelőre nincs pénze a városnak, a beruházásokat pályázati forrásból fedeznék. Bedő Tamás polgármester azt mondta lapunknak, ez a megoldás ideiglenes, és azon dolgoznak, hogy mielőbb megépüljön a két új étkező.

Az önkormányzat ősztől hasznosítaná az utóbbi években veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két tagintézmény diákjai. Fotó: Tésik Attila
Az önkormányzat ősztől hasznosítaná az utóbbi években veszteséget termelő Erzsébet Szállót. Eddig ott étkezhettek a két tagintézmény diákjai. Fotó: Tésik Attila

Legkorábban 2009 végére valósíthatja meg a fejlesztéseket a város, így a következő három félévben délidőben ingázniuk kell majd a Kossuth-iskola felsőseinek, illetve a Szentháromság téri tagiskola diákjainak. Mint megtudtuk, a Kossuthból az alsósok a közeli gimnáziumba fognak átjárni ebédelni. Arra a felvetésre, hogy mi lesz, ha rövid távon nem tud támogatást nyerni az önkormányzat a kitűzött célokra, Bedő azt mondta: akkor önerőből fogják elindítani a projekteket.

A tanítási órák után sétálnak majd át a kossuthosok –  nyilatkozta lapunknak Cseri Gábor, a csongrádi általános iskolák igazgatója, aki reméli, hogy tényleg ideiglenes megoldásról van szó. – Az ebédeltetés miatt a Kossuth napközisei számára szűkülni fog a délutáni szabadidő, ez mintegy 80 gyermeket érint. A többiek onnan tudnak majd hazamenni. Az ének-zenei esetében felmerült, hogy a nagyobbak testnevelési óráit a Síp utcában tartanánk meg, így könnyebben szervezhető lenne az átjárás.

Olvasóink írták

  • 1. Kuci 2008. augusztus 14. 07:52
    „Bedő azt mondta: akkor önerőből fogják elindítani a projekteket.
    Kiváncsi lennék miből lessz ön erő ,táncsak nem tett rá félre a képviselői gázsiból , mert a FALU kasza üres ! Ez nyílt titok , de igérgetni azt tudnak . Csak hát azok a NAGY REFOR-MOK azok is hova tüntek !!! ( jó ha még a közvilágítás működik )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádnál tilos, Szentesnél viszont szabad vízisíelni

Szentes, Csongrád - A csongrádi Körös-torokban tilos, a szentesi szabad strand közelében viszont… Tovább olvasom