Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Egy házba kerülnek az ügyfélszolgálatok

Tavasszal lakhatják be az új bérlők a Justh Gyula utcai irodaházat Csongrádon. A helyi szolgáltatók ügyfélszolgálatai mellett pártok és civil szervezetek kapnának helyet benne. Az épületből a városi bíróság és ügyészség már elköltözött, most terveket készíttet az önkormányzat a teljes felújításról.
Újabb funkciót kap a Károlyiak építette magtár: tavasztól irodaházként működik a volt bírósági épület. Fotó: Bíró Dániel
Szinte kong az ürességtől a csongrádi városi bíróság és ügyészség korábbi, Justh Gyula utcai épülete. Az igazságügyi szervek átköltöztek a Szentháromság térre, csak a földszinti rész két helyiségét lakja két társaság, az ő bérleti szerződésük az év végéig szól. A tulajdonos, az önkormányzat már korábban jelezte, irodaházzá alakítja a kétszintes épületet, amely jelentős felújításra is szorul. A fűtési rendszer is elöregedett, pályázati források felhasználásával újítanák meg a Károlyi grófok által magtárnak épített „granáriumot". Az első lépés: a tervek és egy megvalósítási tanulmány elkészítése. Erre pályázati önerőként egymilliót szánna a város, a még szükséges tizenkilencmillió forint támogatásként érkezne Csongrádra. Amennyiben sikerrel veszik az akadályt, további tízmilliókra lesz szükség az elképzelések megvalósításához.

De addig is benépesítené a házat az önkormányzat. A városvezetés javaslata szerint a Justh Gyula utca 2/B alá, mégpedig az emeletre költöznének a pártok helyi szervezetei és a civil szerveződések, így például a horgászegyesület is. Itt székelne az APEH, a Démász Rt. és a falugazdászok irodája, az új kábelszolgáltató, a Rubicom, valamint a nyugdíjbiztosító és a Területi Államháztartási Hivatal ügyfélszolgálata. Továbbra is itt működne a polgári védelmi kirendeltség és a Vöröskereszt helyi képviselete, a pincében pedig lövészek és íjászok kapnának helyet.

A csongrádi hegyközség irodája sem marad sokáig a városi galéria földszintjén, ugyanis ők szintén a Justh Gyula utcába költöznek, a polgárőrökkel pedig még folyik az egyezkedés az új bérleményről.
Az önkormányzat szándékai szerint jövő áprilisra minden érintett szervezet elfoglalhatná helyét az új irodaházban, a szomszédos régit pedig – ahol évekkel ezelőtt a rendőrség székelt – eladják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasabbra vándoroltak a csongrádi temetők

Csongrádon a temetők évszázadok óta vándorolnak: mind magasabbra. Háromszáz éve még a Kossuth-iskola… Tovább olvasom