Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Egy nagyterem legyen vagy két fallabdapálya?

Egy nagytermet vagy két fallabdapályát alakítana ki a csongrádi önkormányzat a felújításra váró ifjúsági ház földszintjén: a végső megoldásról pénteken dönt a képviselő-testület. A tovább nem halogatható modernizáció mellett abban is egyetértés mutatkozik a városatyák között, hogy ne a város, hanem egy vállalkozó működtesse a házat.
Egy többfunkciós nagytermet – vagy két fallabdapályát alakítana ki a csongrádi önkormányzat az ifjúsági ház földszintjén. Fotó: Tésik Attila
A leendő bérlővel fizettetné ki az ifjúsági ház teljes felújításához szükséges tízmilliókat a csongrádi önkormányzat. Az, hogy nyélbe lehet-e ütni a várost jelentősen tehermentesítő üzletet, a képviselők pénteki szavazatától, illetve az érdeklődő vállalkozóktól függ. Abban mindenképp egyetértés mutatkozik a helyi politikusok között, hogy nem halogatható tovább az évek óta használaton kívüli épület modernizációja, amelyre tavaly közel 54 millió forint támogatást nyert a település.

Változatok lent és fent

Ha a mostani tervek mellett dönt a testület, akkor a földszinti nagyterem megmarad, és a sportcélú hasznosítás mellett alkalmas lesz nagyobb rendezvények megtartására is. Amennyiben a belső tér megosztása mellett foglalnak állást, két fallabdapálya épülhet a közösségi házban, és mellette lenne hely rendezvényeknek is, de ehhez módosítani kell a felújítási terveket. Az emeleti közösségi szobákban egyebek mellett sakkozni, kártyázni, biliárdozni lehetne, de lenne játszóház gyerekeknek, teaház, jógaóra, illetve baba-mama klub. Az épület melletti területen tavasztól őszig görkorcsolya- és gördeszkapálya működne.

Korábban lapunkban beszámoltunk róla, hogy a tervezett fejlesztések költsége jócskán meghaladja az eredetileg 76 millióra becsült összeget, ezért Csongrádnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia ahhoz, hogy megvalósítsa a tervezők elképzelését. Az önkormányzat ódzkodik attól, hogy egyedül vállalja a kiadásokat. Azzal a javaslattal állt elő a városvezetés, hogy már a munkálatok megkezdése előtt bérbe adná az épületet. Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a versenyeztetésnél előnyt jelenthet, ha a vállalkozás pénzt tud biztosítani a beruházáshoz, a hozzájárulás fejében pedig igényei szerint rajzolnák át a jelenlegi terveket, és úgy fognának hozzá a felújításhoz.

– Vannak érdeklődők, már voltak tárgyalások – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester attól nem tart, hogy meghiúsulna a felújítás, mert a helyi ellenzék is a munkák megkezdése mellett van.
Hegedűs Péter szerint a ház és a nyártól megszűnő Síp utcai iskola tornatermének ügyét közösen kellene kezelni. Ternai László, a sportbizottság elnöke viszont úgy gondolja, eljött a tettek ideje: végre kell hajtani a felújítást, az iskola ügye pedig más téma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon újulnak meg a kisgazdák

Önálló politikai erőként képzeli el saját jövőjét a Kisgazda Polgári Szövetség, amelynek megyei… Tovább olvasom