Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egyetlen piaca lesz csak Csongrádnak

Csongrád - Felszámolják Csongrádon a Petőfi utcai piacteret, így jövőre csak a piroskavárosi elárusítóhely marad a városban. Utóbbit hamarosan be is kerítik, de a helypénzek nem változnak.
Márciustól egy piactere marad Csongrádnak: a Petőfi utcai elárusítóhelyet felszámolják – így döntött a képviselő-testület. Az utóbbi években veszteséges volt a piacüzemeltetés a Tisza-parti városban. A bevételek 90 százaléka a piroskavárosi piactérről származott, míg a Petőfi utcában a kiadások ötödére sem volt elég az ott beszedett helypénz. A városvezetés ennek ellenére jó ideje halogatta a döntést. Az utolsó lökést az adta, hogy a jogszabályi feltételek szigorodtak, a piactereket be kell keríteni, és ezt mindkét helyen nem tudta volna vállalni a városgondnokság.

– Azért, hogy a piaci árusítás lehetőségei ne szűküljenek Csongrádon, a piroskavárosi piacon bővítjük a működési időt – mondta lapunknak Bodor János, a városgondnokság vezetője. Márciustól tehát kedden és pénteken déltől, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap pedig hajnaltól lehet majd árusítani. A helypénzek nem változnak 2010-től.

Márciustól hétfő kivételével mindennap nyitva tart majd Csongrádon a piroskavárosi piac. A szerző felvétele
Márciustól hétfő kivételével mindennap nyitva tart majd Csongrádon a piroskavárosi piac.
A szerző felvétele

Az év elején megkezdődik a piactér bekerítése: több gépjármű- és gyalogoskaput is kialakítanak. A fejlesztésre mintegy 3,5 millió forintot fordítanak, ennek negyedét önrészként az önkormányzat biztosítja. Bodor János szerint nemcsak a törvényi előírások, hanem a sorozatos rongálások megelőzése érdekében is indokolt a bekerítés. Az illemhelyeket többször tönkretették már, és arra a 175 fedett és 81 fedetlen elárusítóasztalra is ügyelni kell, amit 2006-ban adtak át.

30 millió a térre

30 millió forintot fordít a piaccal szomszédos Piroskavárosi tér parkjának rendbetételére a csongrádi önkormányzat. A pénzből, amelynek négyötödét pályázati forrásból teremtenék elő, megújul a burkolat, felújítják a játszóteret, és öntözőrendszert telepítenek.

Olvasóink írták

 • 5. mamus 2009. december 22. 21:27
  „Nagyon időszerű már a park rendbetétele. Bár az időzítést én inkább kampányfogásnak érzem. Játszótér nem is volt, de jó lenne.
  A piac elkerítéséről annyit, hogy jó lenne, ha autóval nem lehetne behajtani, mert szerintem nagyon balesetveszélyes az, amit egy-két árus művel a kisfurgonjaival. Régen is be tudta hordani a kis árúját az egyszeri ember a padokra. Igaz ma már vannak akik szinte egy fél sort telipakolnak...”
 • 4. hién 2009. december 22. 20:05
  „Valamikor a Petőfi utca piac volt a "Nagypiac" és emez a felújított a "Kispiac" mára fordult a helyzet,de szerintem szándékosan rontották le a színvonalát. Valamikor a Petőfi utcában végig sőt még az Erzsébet utcában és a Sípban is folytatolagosan is volt Búcsú de ez is már a múlté. Lassan az egész város megszűnik is eltűnik,hogy észre se vesszük....”
 • 3. keletaru 2009. december 22. 16:41
  „Balotelli! Olvasd " A pénzből, amelynek négyötödét " pályázati " forrásból teremtenék elő, megújul a burkolat, felújítják a játszóteret. Pályázósdi bizottságosdi értünk? Értünk !? Üdv Kuci”
 • 2. KovácsPistike 2009. december 22. 10:50
  „Bedő és pártja a felszámoláshoz ért a legjobban, elvégre válságkezelőknek tartják magukat.

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  A muter már nem szereti sem a szegfűt, sem az ibolyát, a kertben még a bokrokat is kivágatta a faterral. Nem győzünk takarítani a madarak után.

  "100 milliós végkielégítés a BKV nyugdíjas humánpolitikai igazgatójának."
  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"
  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  "10 tuskó 3,2 millióért"”
 • 1. Balotelli 2009. december 22. 09:50
  „30 millió ? (megújul a burkolat, felújítják a játszóteret, és öntözőrendszert telepítenek. ) Nem lesz ez egy kicsit sok? Az ifjúság téren 20 millió volt a költség.Papíron.Ami elkészült megoldható lett volna 1,5 millióból.Ez van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivilágítatlan kerékpárost gázoltak halálra

Bokrostól 1 kilométerre egy kivilágítatlan kerékpárost gázolt halálra egy teherautó hétfő késő délután. Tovább olvasom