Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Egyre több szülő tartozik

A csongrádi ifjúsági ház bérleti joga a csongrádi Allegro-Moltó Kft.-é – döntött zárt ülésen a csongrádi képviselő-testület. A Fő utcai hirdetőtáblák elhelyezését továbbra sem szabályozza helyi rendelet. Az éjszakai életet – a lakosság kérésére – később szorítják regulák közé. Kiderült, növekszik a szülők ebédtérítési díjhátraléka.
A csongrádi önkormányzat testülete zárt ülésen döntött arról, hogy az egészségváros projekt megvalósítására létrejött kft. kisebbségi tulajdonosa értékesítheti az üzlettulajdon egy részét, mivel az önkormányzat – a többségi tulajdonos – nem tart igényt elővásárlási jogára. A ifjúsági ház üzemeltetésére kiírt pályázatot a csongrádi Allegro-Moltó Kft. nyerte, ajánlata 31 milliós eszközbeszerzésről szól, vállalja az évi 18 milliós működtetési költséget, amiből arra lehet következtetni, hogy ennél jóval nagyobb bevételre számít: az első évben csaknem 5, a másikban 10, a hatodik évben 29 millió bevételre számít a nyertes kft.
A város belterületén, elsősorban a Fő utcán ezután sem szabályozza külön helyi rendelet a hirdetőtáblák elhelyezését. Tarr Ágnes pénzügyi bizottsági elnök javaslatát elfogadva vetették el az uniformizálás ötletét.

A kocsmák, éttermek éjjeli nyitva tartását viszont korlátozni akarják. Ezzel a rendőrség is egyetért, a lakosság nyugalmát több képviselő fontosabbnak tartja, mint a vállalkozókét. Nagypál Sándor lakossági fórumot javasolt.

Az ülésen kiderült, a szülők közül mind többen nem fizetik ki az étkeztetési díjakat, mintegy 700 ezer forinttal tartoznak. Előbb-utóbb ennek a gyermek látja kárát, ugyanis a rendszeres gyermekvédelmi támogatás megszűnt. Fábián György, az oktatási bizottság elnöke a terjedő agresszióra hívta fel a figyelmet, és arra, egyre több diák igazolatlanul marad távol az iskolától. A testület azt is eldöntötte: egyelőre szünetelteti a helyi lap kiadását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon már-már követhetetlen a vita

Elfogadta ugyan az önkormányzat 2010-ig szóló gazdasági és munkaprogramjának első olvasatát a… Tovább olvasom